Rendkívüli: Íme az Unió 27 „szuperfeltétele” az EU-s pénzekért

2022. november 29. 13:27
Kemény a feltétel-infláció: az eddigi 17 pillanatok alatt 27-re nőtt... Összefoglalónk!

Jön a 27 szuperfeltétel, Magyarország kapja a legkeményebb előírásokat az EU-s pénzért – írta meg a Népszava meg nem nevezett brüsszeli forrásokra hivatkozva. Mint írták

nincs tagország, amellyel szemben olyan szigorúak lennének a vissza nem térítendő támogatásért, mint Magyarországgal szemben.”

A lap szerint szerdán várhatóan 3000 milliárdos uniós felzárkóztatási támogatás felfüggesztését javasolja majd az Európai Bizottság, viszont 2300 milliárdos helyreállítási pénzhez hozzájuthat Magyarország.

A Népszava információi szerint a 17 eredeti feltételből néhányat részekre bontanak, amik 27-ből 21-et tesznek majd ki. A maradék hat feltételből négy az igazságszolgáltatás reformjához kapcsolódik, „az Országos Bírói Tanács hatáskörének kibővítése úgy, hogy beleszólása legyen az igazságszolgáltatási rendszer kulcsfontosságú pozícióba történő kinevezésekhez; egyértelmű szabályok bevezetése a bíróságok átláthatóbb és elfogulatlanabb igazgatásának biztosítására; a kormány azon kiváltságának megszüntetése, hogy megtámadhassa a jogerős bírósági ítéleteket az Alkotmánybíróság előtt; annak a gyakorlatnak a felszámolása, hogy a Kúria megpróbálja megakadályozni a bírákat abban, hogy az EU Bíróságával konzultáljanak.”

Ezeken kívül még két feltétel kötődik majd az európai uniós pénzfelhasználáshoz, egészen pontosan a pénzfelhasználás megbízható belső ellenőrzési rendszerének a működéséhez.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 450 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lassan kivennék a kormány kezéből a kormányzás eszközeit.

"A lap szerint szerdán várhatóan 3000 milliárdos uniós felzárkóztatási támogatás felfüggesztését javasolja majd az Európai Bizottság, viszont 2300 milliárdos helyreállítási pénzhez hozzájuthat Magyarország."

Ha jól értelmezem a dolgot, annyit akarnak adni, amennyi azonnal vissza is tud menni a német iparhoz.

Egyébként pedig mintha az Ötben pedzegették volna azt, amit már Macron is mondott: nem gondoltak még arra, hogy ez nagyon csúnyán visszaüthet, amikor Magyarország nettó befizetővé válik? Mert akkor ugyanezt el lehet játszani visszafelé is...

Akkor csak húzni kell az időt 2030-ig. Ha jól látom, most magyar részről is pontosan ez folyik. Az EU arra játszik, hogy Magyarország adja fel a teljes szuverenitását, cserébe filléreket adna ahhoz képest, amennyit utána kivinne az országból, Magyarország pedig nagyon helyesen olyan engedményeket ad, amelyek nem jelentenek nagy érvágást.

Ki van ez találva.

A EU-t a politikusokkal feltöltött bíróság lopakodó ítéleteivel terelik a föderalizáció irányába. Az ellenálló tagállamok bíróságait pedig kívülről akarják irányítani, politikailag vezérelt bírók kinevezésével és kívülről diktált irányelvekkel. Nem véletlen, hogy a lengyeleket a bíróságok miatt évek óta mószerolják és ebből a szempontból nem számít, hogy mennyire nyalnak be az amerikaiaknak az ukránok ügyében. Hozzánk is megjött az amerikai helytartó és elővette a két hazaárulót, egyikük Gyurcsány 2006-os vérbírója, és kiokoskodták mit kérjen az EU Magyarországtól.

Fel van adva a lecke, mert ebbe már nem lenne szabad belemenni. Ezzel kapcsolatban sok múlik a részleteken. A magyar bírói kar eddig józan tudott maradni, nem engedte egyik oldalnak sem a bírósági úton történő politikai leszámolásokat a kormányváltások után, és a 2006-os ítéleteket is kompenzálta. Ebben rövid távon lehetne bízni, de ha kitárjuk a kapukat a külső befolyásolás előtt, akkor meg fogják találni a módját, hogy ezzel éljenek is. Az ELTE jogi karán a képzés határozottan balos ellenzéki irányultságú. Nem tudom, a többi egyetemen milyen, de ha ez általános irány, akkor hamarosan többségbe kerülnek a 'birodalmi' bírák a testületben és megszűnik a józanság.

Az amerikai étlap...brüsszeli fordításban. Már a kisemberek is röhögnek azon, ahogyan a brüsszeli zsoldosok kiszolgálják a globális nagytőke érdekeit, ahogyan mindent megtesznek, no nem Orbán megbuktatásáért, hanem a magyarok nemzeti öntudatának, nemzeti érdekeinek eltaposásáért. Balsóska, Téged is a sárba taposnak, Te is a rabszolgák, a kettétört gerincűek közé fogsz kerülni. Cseléd leszel a saját hazádban, ha a balliberális hazaárulókat, Brüsszelt támogatod.
Ki hisz még Brüsszelnek? hazug, aljas férgek gyülekezete, minél előbb kilépni, addig, amíg van remény arra, hogy az ország életben marad. A Szovjetunió a demokrácia bálványává nemesül.......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés