A gyengéknek nem jár oltalom

2022. november 28. 16:27

Máthé Zsuzsa
Facebook
Hová tartasz Európa, mi maradt belőled, ha legfőbb ellenséged saját gyermeked lett?

„A napokban 337 igen, 32 nem és 18 tartózkodás mellett elfogadta a francia parlament alsóháza az »abortuszhoz való jog« alkotmányba való foglalását. A radikális baloldali párt és a kormánypárt által is támogatott javaslat érvényesüléséhez szenátusi jóváhagyás és népszavazás is szükséges még.

A szélsőséges javaslattal a francia alkotmány 66. cikkelye alá bejegyzett »A törvény garantálja a művi terhességmegszakításhoz való jog hatályosságát és egyenlőségét« mondatot fogadta el a nemzetgyűlés november 24-én.

Februárban a nemzetgyűlés már elfogadott egy törvényt, melyben a művi terhességmegszakításhoz való jognak a terhesség 12. hetéről a 14. hétig való meghosszabbításáról is döntöttek.

Az abortusz alkotmányba való beillesztése olyan alapértékké kívánja tenni a magzati korú franci emberek elpusztításához való jogot, mely nem korlátozható, melynek morális alapja nem kérdőjelezhető meg.

Alkotmányba foglalta a francia nemzetgyűlés az abortuszhoz való jogot

337 igen, 32 nem és 18 tartózkodás mellett elfogadta a francia parlament alsóháza az abortuszhoz való jog alkotmányba való foglalását. A radikális baloldali párt és a kormánypárt által támogatott javaslat szembemegy az Egyesült Államokban és Európa több országában érvényesülő trenddel, ami szűkíti vagy tiltja a művi terhességmegszakítást - számolt be az Euronews .

Az »abortuszhoz való jogot« eddig csupán egyetlen ország, Tito szocialista Jugoszláviája foglalta alaptörvénybe 1974-ben.

A »szabadság-egyenlőség-testvériség« szent háromságára épülő francia alkotmányosság gyalázatos fordulata ez, melyben sem szabadság, sem egyenlőség nem jut a legkisebb, legkiszolgáltatottabb francia embereknek. A testvériség illúziója pedig már eég elveszett…

Erősek és gyengék az alapvető erkölccsel, az élet szentségének semmibevételével, politikai számítás szerint állnak szemben egymással. A gyengéknek pedig, úgy tűnik, oltalom nem jár.

Mindeközben nem hallani sem az európai egyházi vezetők, sem a jóérzésű európai emberek tiltakozásának hangját. Hová tartasz Európa, mi maradt belőled, ha legfőbb ellenséged saját gyermeked lett?”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés