Tízezer rendőr tüntetett Brüsszelben a velük szembeni erőszak ellen

2022. november 28. 21:35
Mintegy tízezer rendőr vonult fel hétfőn a belga főváros, Brüsszel utcán, hogy felhívja a figyelmet a rendfenntartó hatóságokkal szembeni erőszakra, miután nemrégiben egy fiatal rendőr meghalt és egy társa megsebesült egy késeléses merényletben - jelentette az RTL Info hírportál a kezdeményező szakszervezetek közlései alapján.

A tüntetést az országos rendőrszakszervezetek szervezték, akik konkrét válaszokat várnak a belga kormánytól aggodalmaikra. Az érdekképviseleti szervek és Alexander De Croo belga kormányfő a délutáni órákban egyeztettek, de nyilatkozataik szerint a szakszervezetek csalódottan távoztak a tárgyalásokról.

Nem csitulnak a kedélyek Brüsszelben: marokkói drukkerek támadják a járműveket (videó)

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, Marokkó elverte Belgiumot a labdarúgó-világbajnokságon . Az eset után a belga fővárosban brutális zavargások törtek ki , a tomboló szurkolók autókat zúztak és gyújtogattak, vízágyúkat kellett bevetni. A L a Libre belga napilap azt írja, közösségi oldalakon terjedő videókon látható, hogy a rendbontók marokkói zászlókkal a kezükben megtámadnak egy járművet a brüsszeli városközpontban.

A szakszervezetek több humán erőforrást, több biztonsági felszerelést és egy kiszámíthatóbb életpályamodell előmozdítását kérték a kormánytól. 

Több órán keresztül tárgyaltunk, de nem nagyon sikerült egymást megérteni”

– mondta az RTL Infónak Carlo Medo, a rendvédelmi dolgozók országos szakszervezetének elnöke.

Az érdekképviseleti szervek szerint a rendvédelmi dolgozók azért is dühösek, mert a kormány nem tartotta be korábbi ígéreteit a hatósági személyek ellen elkövetett erőszak súlyosabb szankcionálására és a bérmegállapodásra vonatkozóan. Bejelentették, hogy további tüntetéseket fognak szervezni.

Brutális zavargás tört ki Brüsszelben a Belgium-Marokkó vb-meccs után

Marokkó elverte Belgiumot - írta meg lapunk a vasárnapi vb-mérkőzés kapcsán. A végeredmény 2-0 lett, amit a belga szurkolók a friss videók tanúsága szerint szívükre vettek. A The Sun konkrétan arról ír, hogy zavargás tört ki Belgiumban, a tomboló szurkolók autókat zúznak és gyújtogatnak, miközben vízágyúkat kell bevetni.

(MTI)

Nyitókép: HATIM KAGHAT / BELGA MAG / Belga via AFP

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés