Nem csitulnak a kedélyek Brüsszelben: marokkói drukkerek támadják a járműveket (videó)

2022. november 27. 20:09

A belga rendőrség a városközpont elkerülésére szólított fel. Közben Rotterdamban is zavargások alakultak ki a Marokkó-Belgium focimeccs miatt.

2022. november 27. 20:09
null

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, Marokkó elverte Belgiumot a labdarúgó-világbajnokságon. Az eset után a belga fővárosban brutális zavargások törtek ki, a tomboló szurkolók autókat zúztak és gyújtogattak, vízágyúkat kellett bevetni.

Új információk láttak napvilágot

A La Libre belga napilap azt írja, közösségi oldalakon terjedő videókon látható, hogy

a rendbontók marokkói zászlókkal a kezükben megtámadnak egy járművet a brüsszeli városközpontban.

A lap azt is közölte, hogy egy az incidensről tudósító újságíró megsérült a petárdázás következtében.

A brüsszeli hatóságok a Twitteren keresztül a városközpont elkerülésére szólítottak fel. Phillip Close, Brüsszel főpolgármestere Twitter-üzenetében elítélte az incidenst, és közölte, hogy a rendőrség elkezdte a rendbontók letartóztatását. A körzeti rendőrkapitányság szóvivője a belga hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a rendzavarást több tucat olyan személy kezdte, „akik csak az alkalmat várták, hogy összeütközésbe kerüljenek a rendfenntartó erőkkel, és veszélyeztethessék a közbiztonságot.” A délután folyamán a rendőrség lezárta a zavargások helyszínét a forgalom elől, több villamosjáratot megszakítottak.

2017 novemberében huszonkét rendőr megsebesült a marokkói futballválogatott győzelmét ünneplő szurkolók randalírozása miatt kialakult összecsapásokban Brüsszel központjában.

Rotterdamban is áll a bál

Érdekes módon Hollandiában, azon belül is Rotterdamban is rohamrendőröknek kellett beavatkozni, mivel a központban ott is zavargások alakultak ki a katari labdarúgó-világbajnokságon Marokkó Belgium felett aratott győzelme után. A rendőrség egy körülbelül ötszáz fős szurkolói csoportról beszél. A nyitóképen a rotterdami zavargás látható.

(MTI)

Nyitókép: Sven van Beek Fotografie / ANP MAG / ANP via AFP

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2022. november 28. 15:20
Ők így gazdagítják a belga kultúrát.
madar299
2022. november 28. 14:13
No csak , no csak , a haladó szellem mire képes , ha előbújik a palackból !
Káj-Ármin
2022. november 28. 11:30
Csak egy adalék az ügyhöz: A felvilágosult, szuper szabad és mindig mérvadó német sajtóban, legalábbis a faz.net-en, tilos kommentálni az esetről készült beszámolót... https://www.faz.net/aktuell/sport/fussball-wm/unruhen-in-belgien-und-niederlande-nach-marokkos-wm-sieg-ueber-belgien-18492965.html Vajon miért pont? Remélem, azért "Brüsszel" nem kíván szankciókkal élni Brüsszel ellen... ;-) Mi meg küldhetnénk túró rudit a hősiesen hazájukat védő baelga csapatoknak!
csjanos
2022. november 28. 11:09
...a mintademokrácia...Hajrá MAROKKÓ.....ha már benne vagytok...elmennétek az eu központba is??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!