Marokkó elverte Belgiumot

2022. november 27. 16:06

Mégse javultak a belgák: 2-0.

2022. november 27. 16:06
null

Belgium Marokkó ellen játszott a vasárnapi vb-mérkőzésen. A belgák spanyol csapatkapitánya, Roberto Martínez a szerdai produkciójukat hatéves kapitánykodása technikailag legrosszabb teljesítményének nevezte, de hozzátette: biztos abban, hogy a torna előrehaladtával javulni fognak.

Nem jött össze, a marokkói 11-es jól elverte őket.

Mentségére szóljon, a horvátok szerdán Marokkó ellen mindössze két kapura lövésig jutottak.

***

A találkozó elejétől fogva a második győzelmükre hajtó belgák diktálták a tempót, a vb-t döntetlennel kezdő marokkóiak – akiknél az elsőszámú kapus, Jásszina Bono a himnusz közben rosszul lett, és nem vállalta a játékot – erejéből csak egy-egy veszélytelen ellentámadásra futotta. Komoly helyzetet eleinte az európai gárda sem tudott kidolgozni, és csak a 19. percben találta el először a kaput, majd fokozatosan magukra találtak a marokkóiak, és egyre többet birtokolták a labdát. A félidő slusszpoénja Zijecs gólja lehetett volna, de azt videózás után – les miatt – érvénytelenítette a játékvezető.

Térfélcsere után mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a kezdővé előlépett Munir Mohamedi több nagy védést is bemutatott. Marokkó némi meglepetésre, részben Thibaut Courtois hibájából vezetéshez jutott, így Roberto Martínez kapitány még a combsérüléséből lábadozó Romelu Lukakut is becserélte. Belgium mindent egy lapra feltéve rohamozott, de a támadásokból hiányzott az átütőerő, a hajrában pedig Abuhlal bebiztosította a marokkói diadalt, így a favoritok közé sorolt európai együttes 1994 óta először kapott ki vb-csoportkörben.

(MTI)

Nyitókép: VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. november 28. 10:53
....az jó hír....de hogy a japánok kikaptak az rossz hír...
Spiltyu
2022. november 28. 10:25
a marokkói fekák megtanultak focizni
LancelotDuLac
2022. november 28. 09:18
miközben szegény magyarok ki se Jutottak a vb-re-xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
5m007h 0p3ra70r
2022. november 28. 08:38
Van amin már a szivárványos térdepelgetés sem segít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!