Barátkozás ukrán módra: míg Novák Katalin segítségről beszél Ukrajnában, a hírhedt Baloga „beverné a pofánkat”

2022. november 27. 11:07
Hogy is van ez?

A magyar államfő Volodimir Zelenszkij meghívására érkezett szombaton Ukrajnába. Posztolt is egy képet, amelyen Zelenszkij és Morawiecki lengyel miniszterelnök között áll.

„Ahol baj van, ott segítünk” – írta Novák Katalin.

Mint kiderült, az államfő a Grain from Ukraine (Gabona Ukrajnából) programban részvételre kapott meghívást. A holodomor 90. évfordulóján elindított humanitárius program keretet teremt arra, hogy ukrán élelmiszereket szállítsanak az éhezés által leginkább sújtott afrikai és ázsiai országokba. Novák Katalin hangsúlyozta: „Ukrajnával szomszédos ország elnökeként a béke és a stabilitás alapvető fontosságú számára.”

A köztársasági elnök úgy fogalmazott: az élelmiszer-ellátási lánc biztosítása, és ezáltal az áruk zökkenőmentes áramlásának lehetővé tétele nem száraz szabadkereskedelmi vagy piacgazdasági kérdés, hanem az élet vagy halál közötti választóvonalat jelenti. De

megerősítette azt is, hogy Putyin felelőssége ezért a háborúért kristálytiszta.

Mindeközben az ukrán Viktor Baloga képviselő nem a konkrét valósággal, magával a segítséggel, hanem inkább Orbán Viktor focisáljával foglalkozott. Szerinte „Nagy-Magyarország összes szimbólumával és szellemiségével végképp le kell számolni”.

Viktor Baloga „apró korcsoknak” és fasisztáknak bélyegezte a magyarokat.

Igen disszonáns (igaz, korántsem az első ilyen) fenyegetés volt ez a részéről annak tükrében, hogy a magyar állam a támogatásáról és segítségnyújtásáról biztosította Ukrajnát a legmagasabb szinten.

Balog még ezeket találta mondani: a magyarok valamilyen kerítés mögül ugatnak, az „ukrán területek megszállásáról álmodozó magyar politikusoknak” pedig azt üzeni, „akkorát kaphatnak a pofájukra, hogy az Urál mögött kötnek ki”. Hozzátette:

„Magyarország összes emlékét ki kell törölni Kárpátaljáról.”
Brüsszel nem tűri az ellenvéleményt, önkényuralmi módszereket alkalmaz – itt a REAKCIÓ GFG-vel!
Háború, katari foci vb és amerikai kampányfinanszírozás a baloldalnak. Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal G. Fodor Gáborral, Szilvay Gergellyel és Kacsoh Dániellel.
 

Nyitókép: MTI Fotó, Balázs Attila

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki az, aki EZT lájkolja?!?

A tolvaj nép veszélyes.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés