Novák Katalin Kárpátalján: Lélekben 15 millióan vagyunk

2022. november 27. 12:33
A köztársasági elnök elmondta, hogy mind együttérzünk a bajbajutottakkal.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy vasárnap Kárpátalján folytatódott Novák Katalin köztársasági elnök kétnapos ukrajnai látogatása. Hozzátették: a Kijevben töltött szombat után vasárnap már Beregszászban vendégeskedik az államfő. Novák Katalin részt vett a helyi református gyülekezet adventi istentiszteletén, ahol kijelentette:

„Lélekben itt vagyunk 15 millióan, akik együtt érzünk a bajbajutottakkal. Még a háború sem képes lerombolni a szeretetet”

Elmondta, írják, hogy a béke hírnökeként érkezett, és számára ajándék, hogy „a sokat szenvedett Kárpátalján gyújthatja meg vasárnap késő délután az első adventi gyertyát.”

A lap beszámolt a további programról: az ünnepi istentisztelet után Novák a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskoláramegy, ahol megkoszorúzza egykori elődje, Mádl Ferenc emléktábláját, találkozik a főiskola vezetőségével, a hallgatókkal, illetve a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének tagjaival, majd munkamegbeszélést folytat a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetőségével. Novák Katalin kárpátaljai programja az első adventi gyertya meggyújtásával fejeződik be a beregszászi főiskola előtti téren, írják.

Forrás: Novák Katalin/Twitter

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak szólok, hogy a wikipedia (angol nyelvű szócikke) is 15 milliót ír. Elég sajátos, hogy ezen rugózol - és hogy magyar nyelven teszed ezt, nem mondjuk románul vagy ukránul...

Úristen... "Magyarország" mint AGRESSZOR... ennél szerintem még az ötvenes évek legsötétebb rákosista agitpropja is szofisztikáltabb volt...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés