Hidvéghi Balázs: A Fidesz és az EP jobboldali pártjai együttműködésről szóló nyilatkozatot írtak alá

2022. november 24. 6:57
A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint az együttműködésben résztvevő pártok közösen tudnak fellépni az európai színtéren.

Az Európai Parlament jobboldali pártjai és a Fidesz európai parlamenti képviselő szerdán együttműködésről szóló nyilatkozatot írtak alá, amely sorosabbra fűzi kapcsolataikat, ugyanis szükséges megjeleníteni azt a józan, önállóságra, nemzeti hagyományokra építő európai együttműködést, amelyet a partnerek felvállalnak és a képviselnek –  jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban szerdán.

Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva közölte: a Fidesz európai parlamenti képviselőinek, a Konzervatívok és Reformerek (ECR), valamint az Identitás és Demokrácia (ID) EP-frakciók tagjai együttműködésének jelentősége, hogy

a résztvevő pártok közösen tudnak fellépni az európai színtéren.

Az együttműködés a résztvevő pártok mellett érdeke a választópolgároknak is – húzta alá.

Olaszország példája iránymutatás lehet

Fontos fejleménynek nevezte, hogy Olaszországban jobboldali kormánykoalíció alkotta kormány alakult, ami iránymutatás lehet a jövőre nézve. Meg kell kezdeni a felkészülést a 2024-es európai parlamenti választásokra is – húzta alá.

Az együttműködésről szóló dokumentummal kapcsolatban azt mondta, az illegális bevándorlás folyamatos kihívást jelent, de az elhibázott uniós szankciós politika miatt kiemelt figyelemnek kell fordulnia az energiabiztonságra és az emberek biztonságának és életszínvonalának megtartására és növelésére.

Európai Parlamentben baloldali véleményhegemónia van

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője kiemelte: az együttműködési megállapodás az első példa arra, hogy több jobboldali politikai frakció és párt, valamint képviselői összeültek és olyan témákat határoztak meg, amelyek mentén együtt fognak dolgozni a jövőben. Az együttműködés kiemelten fontos, ugyanis az Európai Parlamentben baloldali véleményhegemónia van, a megállapodás aláírói ezt kívánják áttörni – tette hozzá a fideszes EP-képviselő.

(MTI)

Nyitókép: Hidvéghi Balázs Facebook-oldala

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De, az volt a véleményük, hogy baromság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés