Orosz hadifoglyok kivégzése: Ukrajna szemernyivel sem különb Moszkvánál

2022. november 22. 16:26

Szalma György
Kontra
Az ukrán katonai vezetés ráérezhetett arra, hogy a nyugati közvélemény sokkal elnézőbb velük, mint másokkal.

„Az ukrán hadsereget, annak vezetőit és a Kijevben székelő kormányzatot egyaránt háborús bűnök terhelik. Ez immár bármiféle túlzás nélkül kijelenthető. Pontosabban korábban is megállta volna az igazság próbáját a kijelentés, a napokban azonban »papírjuk« is lett erről az ukránoknak.

Azt persze ki kell hangsúlyozni, hogy az ukránok háborús bűncselekményei nem mentik fel az oroszokat az általuk elkövetett gazemberségek terhe alól, ahogy nem jogosítja fel őket semmi arra, hogy az ukránokat tromfolva vágjanak vissza.

A hadviselésnek megvannak a törvényei, amelyeket azok védelmében alkottak, akik védekezésre képtelenek, vagy nem akarnak részt venni a harcokban. Ezeket a törvényeket azonban mindenki rendre felrúgja. Igen, az ukránok éppúgy, mint az oroszok.

Az ukránok semmiféle erkölcsi fölénnyel nem rendelkeznek az oroszokkal szemben. A háború kitörése előtt ukrán szabadcsapatok orosz civileket gyilkoltak meg vagy űztek el lakóhelyükről.

Az orosz kisebbség rovására gyakorlatilag az összes olyan bűncselekményt elkövették, amely miatt akár az ukrán vezetés egészét a bíróság elé lehetne vinni. A most visszafoglalt területek orosz lakossága nem véletlenül menekül az ukrán hadsereg elől. Attól kell ugyanis tartaniuk, hogy a bevonuló katonák az orosz civileken állnak majd bosszút.

És ne legyenek kétségeink, bármi történne az oroszokkal, az egy cseppet sem hatná meg a nyugati közvéleményt. Ami ugyanis nem jelenik meg a fősodratú nyugati médiában, az meg sem történt. Kivételek persze adódnak. Időnként. De olyanok, melyek kiszivárgását már amúgy sem lehetne megakadályozni.”

 

Lengyel lap a háborúról: Mégis igaza volt Orbán Viktornak

Nyitókép: ANATOLII STEPANOV / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy siettek a fizetett trollok hozzászólni :)

ne tegyunk egyenlosegjelet.

az oroszok nem vegeztek ki ukran hadifoglyokat hidegverrel tarkonlove.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés