Scholz: Hiba volt orosz gázfüggőségbe taszítani Németországot

2022. november 22. 14:43
A német kancellár leszögezte: „ezt a hibát nem követjük el még egyszer”.

Hiba volt függővé tenni Németországot az Oroszországban kitermelt földgáztól – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden Berlinben.

A kormányfő a Süddeutsche Zeitung című lap gazdaságpolitikai fórumán kiemelte, hogy hazája az Ukrajnát megtámadó Oroszországgal kapcsolatban „megtapasztalta, milyen az, amikor túlzott függőség alakul ki egy stratégiailag fontos erőforrás ellátásában”.

Ezt a hibát nem követjük el még egyszer

– fogadkozott Olaf Scholz, rámutatva, hogy a beszerzési források bővítése, a diverzifikáció már elkezdődött. A kormány gondoskodik arról, hogy a háztartások és vállalatok „átvészeljék az előttünk álló nehéz időszakot” – mondta a kancellár.

Aláhúzta, hogy az együttvéve mintegy 300 milliárd eurós támogatási és fejlesztési programok révén biztosítják a földgázellátás zavartalanságát, és azt is, hogy a magas energiaárak ne terheljék túl a fogyasztókat.

 

Lengyel lap a háborúról: Mégis igaza volt Orbán Viktornak

 

(MTI)

Nyitókép: Michael Kappeler / dpa-Pool / AFP

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az volt a hiba baszod alássan, hogy az amik (globalista körök) által pénzelt zöldektől függ Németország.

Ezért hát amerikai gáz(+minden)függőségbe taszítjátok Németországot és a kontinenst.

Jó ez a cikk, különösen a Zöldek - Stasi összefonódásról szóló része. Ehhez képest a német közmédia kimondottan zöldpárti volt és még mindig az, ráadásul a Zöldek most még kormányon is vannak.

A kölcsönös függés működött és most is működne, ha németek nem kezdenek el szankciózni.
Európának, és benne kimondottan a németeknek tökéletes lett volna a fejlett német ipar és az olcsó orosz nyersanyagok találkozása.
Az atomról való lemondás meg hatalmas hiba, vagy inkább bűn volt, ezzel hagyták leépülni a korábban nagyon drágán megszerzett tudást, most, ha európai országgal szeretnének reaktort építtetni, akkor majdnem nulláról kell elkezdeni a tapasztalatok megszerzését.

Na, a cikk alól a "szerényke" hsz-e:
szerényke Belián • egy hónapja • edited
Remélem a Neokohn szerkesztőségében már ássák az archivumot, hogy Medvegyev mikor milyen hülyeséget tvittelt az USA-val kapcsolatban, hogy abból szintén örök igazságot kanyarintsanak valamelyik legközelebbi cikkben! Különösképp javaslok egy mélyinterjút egy nevét nem vállaló KGB tiszttel, hogy a nyolcvanas években hogyan finanszírozták nyugatról a Szovjetunió szétverését irányító és végrehajtó szervezeteket és apparátcsikokat, most pedig hova vándorolnak azok a milliárdok, amiket álcivil orosz szervezetek kapnak Putyin megbuktatására.

Csak mert ha egy lepcses szájú amerikai külügyminiszter, vagy egy tenyeres talpas NATO főtitkár tíz évvel ezelőtt böffentett valamit, annak most hatalmas feneket kerítenek, és az biztosan úgy is van, különösen, hogy már Lenin is a nyugati zöld mozgalmat finanszírozta Németországban, amikor éppen ott bújtatták és pénzelték a német hatóságok, hogy otthon forradalmat csináljon. Mindenesetre nagy merészségre vall a nyugati libsik által futtatott és pajzsra emelt Greta Thunberget a címlapon Putyin mellé helyezni, pontosabban igen ügyes propaganda fogás, gratulálok a tényfeltáró tudósításhoz!

A címválasztáshoz pedig különösen, miszerint "A zöldek árulása – így pénzeli a Kreml a Nyugat progresszív klímaharcosait", mert még véletlenül se az USA-nak van befeküdve szőröstül-bőröstül a német zöld mozgalom és a jelenlegi német politikai vezetés, nem ők árulják el Németország nemzeti érdekeit Amerikának, és teszik tönkre most az országukat az ő érdekében. Így kell a feketéből fehéret és a bűnösből áldozatot gyártani, ez már minden képzeletet felülmúl és etikai mércét alulteljesít - van még ennél lejjebb?

Persze, minden titkosszolgálat igyekszik beleásni magát minél több ország belpolitikájába, ha van rá lehetősége, és érdekében áll a beavatkozás.
Ismerős mesélte a múltkor, hogy Magyarországon a sajtóra nemcsak a nagy vagy közeli országok gyakorolnak befolyást (ez elsősorban onnan fizetett újságírókat jelent), de még szaúdit is.
Ebből a katyvaszból ki lehet emelni egy-egy országot, ha éppen annak megfelelő állítást akarunk igazolni, de ezzel csak torzítunk a nagy képen.

Azért az atomerőművek bezárása nagy hiba volt.

Az amerikai hadsereg egy része úgyis ott állomásozik, úgyhogy függés egy szál sincs.
Függetlenek és objektívek, mint az ellenzéki magyarországi sajtó.

Ez igaz. De nem volt jobb jelölt. A németek választhattak a rossz és rosszabb között. Nemzetközileg is higul a politikai tudás, hozzáértés........

Bármilyen megújuló kütyüvel (napelemek, szélturbinák, akkumulátorok) a kínai függőséget erősítik meg. Az meg esélyes, hogy egy-két éven belül az USA felszólítja az EU-t, hogy szankciózza a kínai ipart.
Na akkor lesznek majd itt az igazán vicces történések.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés