Kirúgták az AP riporterét, aki arról írt, hogy orosz rakéta csapódott be Lengyelországban

2022. november 22. 22:23
A társszerzőként feltüntetett újságíró ugyanakkor még mindig a lap munkatársa.

Az Associated Press múlt hét kedden alaposan ráijesztett az olvasókra, amikor arra figyelmeztette őket, „egy magas rangú amerikai hírszerzési tisztviselőre” hivatkozva, hogy „orosz rakéták” csapódtak be Lengyelországban, két embert megölve – idézte fel a Daily Beast.

Mint írták,

ezt a jelentést, másnap levették az internetről, és egy szerkesztői megjegyzéssel helyettesítették,

amelyben elismerték, hogy az első értesülések téves volt, és hogy „a későbbi értesülések szerint a rakéták orosz gyártmányúak voltak, de valószínűleg Ukrajna lőtte ki őket egy orosz támadás elleni védekezésként". Az 

A Considerre hivatkozva a Daily Beast azt írja, hogy a hírt közlő okyomozó riportert, James LaPortát hétfőn kirúgták az AP-től. Ugyanakkor a tásszerzőként feltüntettt John Leicester továbbra is a lap munkatársa.

Az AP szóvivője nem kommentálta LaPorta elküldését. A következőképp fogalmazott: „Az Associated Press szigorú szerkesztési normái és gyakorlatai kulcsfontosságúak az AP küldetése szempontjából. Annak érdekében, hogy tudósításaink pontosak, tisztességesek és tényeken alapulóak legyenek, betartjuk és érvényesítjük ezeket a normákat, beleértve a névtelen források felhasználását is.” – írta a Daily Beast.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés