A FIFA bekeményített: nem lesz szivárványos karszalag a katari vb-n

2022. november 21. 11:39
Komoly büntetésekre számíthat, aki elfogadást propagál.

Korábban írtunk róla, hogy szivárványos karszalaggal tiltakoznának a fociválogatottak a FIFA és Katar ellen. A szövetség ugyanis kijelölte, hogy a torna egyes szakaszaiban milyen karszalagokat adnak majd a csapatkapitányok számára.

Pár órával az Anglia-Irán csoportmeccs előtt kiderült,

Anglia, Wales és öt másik európai nemzet megerősítette, hogy nem fogják viselni a OneLove karszalagot a katari világbajnokságon,

mivel a Fifa világossá tette, hogy sportszankciókkal kell számolniuk, és a kapitányaikra büntetést szabhatnak ki, vagy akár a pálya elhagyására is kényszeríthetik őket – írja a Guardian.

Belgium, Dánia, Németország, Hollandia és Svájc voltak azok az országok, amelyek a szivárványos karszalag viselését tervezték Katarban. A hét labdarúgó-szövetség közös közleményt is adott ki, amelyből kiderült, hogy készek lettek volna kifizetni a pénzbüntetést, viszont a FIFA világossá tette, hogy egyéb retorziókra számíthatnak a szivárványos karszalagot viselő csapatkapitányok. Akár sárgalappal, eltiltással is sújthatják a tiltakozó játékosokat.

Játékosaink és edzőink csalódottak – ők a befogadás elkötelezett támogatói, és más módon fogják kifejezni a támogatásukat

– írják a közleményben.

Fotó: ADRIAN DENNIS / AFP

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Térdelni se lehessen!

Állítólag a népesség oly kis százaléka érintett, akkor minek kell a többséget zaklatni a fura szexuális életükkel?

Vannak azért ott nagyobb csoportok is! Én is azt mondom, hogy ők se szenvedjenek el zaklatást - ne dörgöljék valakik állandóan az orruk alá, hogy nekik milyen a szexuális életük.
Magánügy, hogy ki kivel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés