Mutatjuk, milyen fegyvereket ad el épp az USA Svájcnak, Litvániának és Belgiumnak

2022. november 20. 8:16
Százmilliókért vásárol hadieszközöket Amerikától három európai ország, nem függetlenül az ukrajnai háborútól.

700 millió dollár értékben vásárol Svájc hadieszközöket Amerikától, mivel a semleges ország modernizálni szeretné a hadseregét 2030-ig – írja a Defense News szakportál. Svájc mellett Litvánia és Belgium is jelentős mennyiségben vásárol amerikai haditechnikát.

Svájc a Raytheon Technologies által gyártott 72 Patriot-rakétát vásárol (pontosabban: Patriot Advanced Capability-3 Missile Segment Enhancement rakétákat), valamint a hozzá való technológiát és logisztikát. A rakéta rendszer az ország területi védelmét szolgálja majd. Svájc 2018-ban határozott úgy, hogy 8 milliárd dollár értékben modernizálja hadi felkészültségét.

Francia politikus: Zelenszkij veszélyes, nem szabad tovább támogatnunk

 

Az amerikai külügyminisztérium nem csak a Svájccal kötendő üzletet hagyta jóvá, hanem azt is, hogy Litvánia 495 millió, Belgium pedig 380 millió dollárt értékben vásároljon amerikai hadieszközöket.

Litvánia úgyszintén a védelmi kapacitásait modernizálja, ezért vásárolt nyolc Lockheed Martin által gyártott High Mobility Artillery rakétarendszert (HIMARS); és 36 irányított rakétakilövő rendszert (Guided Multiple Rocket Launch System).

A HIMAR-rendszerekre az ukrán-orosz háború februári kitörése óta megnőtt a kereslet: szeptemberben jelentette be a Pentagon, hogy kettőt Litvániába küldtek, októberben pedig azt, hogy még nyolcat küldtek Ukrajnának, amivel húsz nőtt az ott lévő HIMARS-ok száma.

Belgiumnak százhúsz AIM-120C-8 közepes hatótávolságú levegő-levegő rakétát adnak el, tíz AMRAAM C-8 rendszert és más logisztikai háttértechnológiát. Ezeket Belgium az F-16-osai és F-35-ösei fenntartására fogja használni – írja a Defense News.

 

Medvegyev a lengyelországi rakétaincidensről: Már mindenkinek elege van a neurotikus Zelenszkijből

 

Összesen 207 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fel kell pörgetni az amerikai gazdaságot, hát nem?
Lassan csak ez számít. Mi, többiek is csak ezért vagyunk, szabadság, egyenlőség, testvériség, ja.

Si vis pacem, para bellum.
Latin mondás, azt jelenti, ha békét akarsz, készülj a háborúra.

Védjük az európai civilizációt a gaz oroszoktól, éljen Ukrajna, a haza, Európa adja oda az utolsó fillérét is Ukrajna támogatásához, újjáépítéséhez, legyen mindenki nagylelkű, nem fontos saját országa, családja jelene, jövője, az egység a legfontosabb....az együttes, kart karba öltött elszegényedés..

Rettegjetek, mindenki, de mi megvédünk , csak vásároljatok tőlünk minél több fegyvert, nem baj, ha bedől a gazdaságotok, a védelem a legfontosabb, s ennél jobb fegyvereket sehol sem kaptok, ne higgyetek az álszent békehírnököknek, akaróknak, háborút, háborút, háborút.......

A DK-ban nincs jobb, Armageddon, stug és társaik, hozott anyagból dolgoznak, "érvelnek", mutatják be, hogy mennyire nem értik a nemzetközi pénzügyi-gazdasági összefüggéseket. Napi lövészárok harcosok, mutatják nekik az irányt, hogy hová lőjenek.......

Tárgyalás akkor lesz, ha a USA deep state jónak látja.

Föl lehetne fogni győzelemnek, h. az oroszok, úgy néz ki, nem lesznek képesek a maximumot kihozni, Odesszát, a Dyeszter menti oroszlakta sávig. Sokat áldoztak a négy megyéért és a Krímért és ennyiért már feltehetőleg érdemes lenne befejezni. Ez egy valószínűleg visszautasíthatatlan béke-ajánlat lenne. Az új határokon nemzetközi megfigyelők lennének kívánatosak, a további terror cselekményeket ukrán részről legalábbis megakadályozni próbálva.

A maradék Ukrajna semleges kéne legyen.

Ezután lehetne újjáépíteni Ukrajnát, kérdés, kinek a költségén. Ukrajnának NINCS saját tartaléka és elmenve a falig rengeteget veszítettek és minden hónapban csak többet fognak, míg a háború tart.
A közvetlen résztvevőknek MOST kéne megállni, viszont a közvetettek még reménykednek, h. a földre terítendő medvéből édes lesz a falatozás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés