Nekiment az ukrán külügyminisztérium Szijjártó állításainak: a szankciók az oroszoknak ártanak, nem az EU-nak

2022. november 18. 16:27
Oleh Nikolenko orosz gazdasági adatokkal érvelt a magyar külügyminiszterrel szemben.

Az ukrán külügyminisztérium hivatalos statisztikai adatokkal válaszolt Szijjártó Péternek, aki szerint az Oroszország elleni szankciók inkább magának Európának ártanak, mint az orosz gazdaságnak.

Oleh Nikolenko az EU Tanács, a Világbank és az IMF adatait hozta elő, hogy bizonyítsa a szankciók hatását.

Ezek szerint Oroszország GDP-je 5,5-9%-kal csökkent, a kereskedelmi forgalom 30-35%-kal csökkent, az infláció elérte a 22%-ot, mintegy 1000 külföldi vállalat, amely a GDP 40%-át adta, elhagyta az országot, az EU-ba irányuló olajimport pedig az év végére 90%-kal csökken. Ráadásul az Orosz Föderáció számos technológiát és alkatrészt nem tud nyíltan importálni, és kénytelen csökkenteni a termelést.

„Az orosz gazdaságot 30 évvel visszavetették. Nem igazak azok a kijelentések, hogy az európai szankciók nem befolyásolják az orosz gazdaságot. Bármennyire is próbálja Moszkva vagy Budapest lekicsinyelni a brüsszeli döntések hatékonyságát, a szankciók működnek, és korlátozzák Oroszország képességét az Ukrajna elleni háború finanszírozására. Kinek kellene tehát lemondania: azoknak, akik védik az európai békét és biztonságot, vagy azoknak, akik aláássák az EU erőfeszítéseit az orosz agresszióval szemben?” – foglalja össze Oleh Nikolenko.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 234 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mellébeszél. Szijjártó azt mondta, a szankciók jobban ártanak az EU -nak, mint az oroszoknak. Az ukrán eléggé csúsztat.

Ezt az ukrán mesét, meséld az ukrán embereknek, akik csak ezt a mantrát hallhatják, hiszen minden ellenzéki párt, ellenzéki média be van tiltva, ebben az Ursula szerint fantasztikusan demokratikus országban.
Sőt akik kérdéseket mernek feltenni rájuk küldik a fekete autót. Mondhatjuk, hogy a gestapót.

Friss hír, amit a nyugati média már lehozott: Az elnöki szóvivő, Podolják szerint a háború befejeződhet az elfoglalt területek teljes felszabadítása nélkül. A közlik a behavazott Kijevet, s írnak arról, hogy a fél ország áram nélkül van. valami erjed a mélyben......s ehhez jön a republikánusok képviselőházi győzelme.

Igazad van, vissza Gyurcsányt, Ő már bizonyította kormányzási képességeit, akkor az ország gazdasága, minden felszálló ágban volt. Hej, azok a boldog idők.......

Nem, előbb jön el Európában a Pax Americana. Már nem lesz szükség az orosz energiára sem.

Finoman fogalmaztam.

Az ukránok védik az európai békét, ja.
Hát nem sikerült nekik. Háború van.

Remélem, hogy érted az iróniát.........

172 kommentes troll. x

Ehhez képest az ukrán gazdaság? Menekültek száma? Halottak? Oroszoktól való energiafüggés? Ne bohóckodjunk már. Az oroszok beássák magukat, és visszabombázzák Ukrajnát a nagy ukrán rusz korába a 10. századba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés