Kilencven rendbeli nemi erőszak miatt ítéltek el egy férfit a Dél-afrikai Köztársaságban

2022. november 8. 21:36
A büntetést decemberben közlik az elítélttel.

A Johannesburg közelében fekvő Palm Ridge bírósága bűnösnek találta a 38 éves Nkosinathi Phakathit, aki kilenc éven át, 2012 és 2021 között követett el sokrendbeli erőszakot.

Elsődleges célpontjai iskolás lányok voltak, és gyermekeket is kényszerített arra, hogy végignézzék a bűncselekményt.

Reggel és este támadt az áldozatokra, amikor iskolába vagy munkába mentek, vagy onnan jöttek. Volt, akit a saját lakásán támadott meg – írta közleményében a főügyészség (NPA) szóvivője.

Villanyszerelőnek adta ki magát

„Villanyszerelőnek adta ki magát, aki a bojlert vagy más elektromos készüléket jött javítani, és megerőszakolta a nőket” – áll a közleményben.

A főügyészség szerint az áldozatok többsége iskolás gyermek volt, a legfiatalabb kilenc, a legidősebb negyvennégy éves.

Nkosinathi Phakathi a Johannesburgtól keletre fekvő Ekurhuleniben és környékén követte el a bűncselekményeket 2012 és 2021 között.

Tavaly márciusban fogták el, amikor megpróbált visszatérni az egyik áldozata otthonába. A rendőrök lábon lőtték, a lábát azóta amputálták.

A vádlott a múlt héten 148 vádpontban vallotta magát bűnösnek.

Ezután a 90 rendbeli erőszak mellett 43 rendbeli emberrablásban és négy rendbeli lopásban is bűnösnek találták.

A büntetést december elején közlik az elítélttel

A büntetést várhatóan december elején közlik az elítélttel. „Az államnak szándékában áll arra kérni a bíróságot, hogy olyan büntetést szabjon ki, amely erős üzenetet hordoz, a nemi erőszakkal kapcsolatos bűncselekményeket nem fogjuk eltűrni” – közölte a szóvivő.

A keddi ítélet egy héttel Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök kijelentése után történt, aki szerint a nemi erőszakot kell az országot sújtó legsúlyosabb „világjárványnak” tekinteni.

A rendőrség adatai szerint a szexuális bűncselekmények száma 13 százalékkal nőtt 2017-18 és 2021-2022 között, a nőgyilkosságok száma pedig 52 százalékkal nőtt az idei éve első hónapjaiban a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valószínű, hogy balliberális belpesti, a választási kudarcok miatt frusztrált bölcsész vagy. A pökhendi, felsőbbrendűséget jelző stílus miatt még askenázi ősöket is diagnosztizálnék...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés