Kigúnyoltak egy kolumbiai kisfiút Sebestyén Balázsék, vizsgálat indult ellenük

2022. október 20. 20:20
Balázsék ellen az elmúlt tizenhárom évben már több mint hatvan alkalommal indított eljárást a médiahatóság.

Állampolgári bejelentés nyomán vizsgálatot indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Celeb vagyok, ments ki innen! keddi adása miatt.  A vizsgálat azért indult, mert Vadon János és Sebestyén Balázs a műsorban megalázott és kiröhögött egy kolumbiai kisfiút – számolt be a Blikk.

Mint ismert, október 17-e óta naponta jelentkezik új részekkel az RTL Celeb vagyok, ment ki innen! című műsora, amelyben ez alkalommal Kolumbiába utaztattak több ismert személyt, akiknek a dzsungelben különböző feladatokat kell megoldaniuk nomád körülmények között töltve mindennapjaikat.

A keddi adásban azonban nemcsak a celebek éltek át nehéz perceket, hanem egy 8-10 éves kolumbiai gyermek is.

Vadon Jani és Sebestyén Balázs arról beszélt többek között, hogy leveleket kellene beküldeniük a játékosok táborába, de mivel „lusták” ezt elvégezni, ezért kerestek egy helybeli gyereket, „aki lelkesen megoldja a feladatot”.

Ekkor mutatták be a 10 év körüli Pedrónak nevezett kisfiút, akihez Vadon Jani magyarul olyan kérdéseket intézett, mint például azt, hogy „anyád megmondta, hogy én vagyok az apád?”, illetve, hogy „tudod, hogy ha tíz éven keresztül fánkot fogsz zabálni, mint eddig, akkor 150 kiló leszel 16 éves korodra, ugye?”

Folyamatban van a médiahatósági vizsgálat

Az adás után a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) befutott egy állampolgári bejelentés, amely nyomán kezdetét vette a vizsgálat. 

„A hatósági ellenőrzés jelenleg folyamatban van, amennyiben ennek eredményeként jogsértés merül fel, a Médiatanács eljárást indít és dönt az alkalmazandó jogkövetkezményről” – válaszolta a lap kérdésére az NMHH.

A Blikk ennek kapcsán felidézte, hogy Balázsék már 12,5 millió forint büntetésnél járnak: ekkora az az összeg, amit a rádióműsorukban és a televíziós szerepléseik közben elhangzott megjegyzésekért kaptak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH).

Az elmúlt tizenhárom évben több mint hatvan alkalommal indult miattuk eljárás

– derült ki egy korábbi összesítésből.

Vadon Jani bocsánatot kért

Az eset visszhangja Vadonékhoz is elért, a műsorvezető a szerdai adásban bocsánatot kért mind a kisfiútól, mind a nézőktől.

A Blikk a történtek kapcsán megkereste a kereskedelmi tévécsatornát, de egyelőre nem kaptak választ. Ugyanakkor a portál úgy értesült, hogy a műsorban elhangzott bocsánatkéréssel az RTL lezártnak tekinti az ügyet.

Nyitókép: Balázsék Facebook-oldala

 

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még megtörténhet... Kérdés, hogy vannak-e spanyolul tudó jóakaróik...

Sebestyén már régen is ezt csinálta: https://www.youtube.com/watch?..

Bunkó egy alak, csak legtöbbször jól leplezi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés