Mutasd az iskoláid, megmondom a jövőd

2022. október 5. 12:41

Dobrev Klára
Facebook
A kormány szolgai Magyarországot akar, mi meg öntudatos bátor országot.

„Mert a jövő mindig azoktól függ, akik még az iskolapadban tervezgetik, mihez kezdenek majd az életben. Orvosok, ápolók lesznek vagy tanárok? Vagy azt látják, hogy jobban járnak, ha bármilyen más szakmát választanak. Itthon tanulnak majd tovább, itt dolgoznak, itthon alapítanak családot? Vagy már most azt tervezgetik, hogy melyik nyugati országban szeretnének élni.

Ma dől el, most itt az iskolapadokban, hogy milyen ország leszünk 10-20-30 év múlva. Ha nem becsüljük meg az iskoláinkat a pedagógusainkat, akkor elvesztünk.

És a jó pedagógus nem csupán a tananyagot tanítja gyerekeinknek, hanem arra is megtanítja őket, hogy álljanak ki meggyőződésük mellett és tudjanak megküzdeni igazukért. Ha a hatalom emiatt megbünteti a tanárokat, akkor a kormány az ellenkezőjét tanítja: Ne állj ki, ne küzdj meg, hanem hajtsd le a fejed.

A kormány szolgai Magyarországot akar, mi meg öntudatos bátor országot, büszke magyar nemzetet.

Mély meggyőződésem ugyanis, hogy a nemzet jövője nem haszontalan, történelmietlen magyarkodáson, giccsparádéba forduló népünnepélyeken múlik. Azon múlik, hogy a fiatalok bizakodva és lelkesen itt kezdik el tervezni az életüket. Magyarországot fogják-e gazdagabbá, jobbá tenni? És ehhez most az kell, hogy felemelt fejjel megküzdenek az igazságukért.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A férjecskéd keresi még a szőlészeti diplomamunkáját, mely igazolni tudná, hogy nem csaló gazember?

Mennyit kerestek miniferi alatt a tanárok?
Mennyi adminisztrációt húztatok rájuk teljesen fölöslegesen?
Minden órát külön kellett adminisztrálniuk, mert azt terjesztettétek, - hogy ne kelljen megemelni a fizetésüket - hogy 40 órát sem dolgoznak hetenként és ott a nyári és egyébb szabi. Igen Dobrev! Ezek vagytok ti!
Aztán kiderült, hogy több, mint 50 órát simán 60-at is, dolgoznak, szépen csöndben elsunnyogtátok két év után.
De pénzt, akkor sem adtatok, ti csak a politikai céljaitokra használjátok fel a pedagógusokat.

Írógép műszerész = kommunista Magyarország első embere. (Kádár)

Helyesen: mutasd meg szüleid iskolai bizonyítványát és bispora 90%-os pontossággal megmondja a jövődet. A dékás dugong még ott tart, hogy ha a borsodi pujákat a Radnótiba buszoztatnák, akkor tömegével lenne cigány közgazdász, orvos, mérnök és tudós...

Mi lenne, ha egyszer az iskolai élet másik korosztályáról is szó esne. Mi lenne, ha arról beszélne valaki, h. a gyerekektől mit KELL elvárni és erre milyen eszközök állnak a tanárok rendelkezésére.

Mi lenne, ha arról is szó esne, h. a gyerekekkel meg KELL értetni, h. a szegénységből az egyetlen viszonylag biztos kitörési lehetőség az ingyenes oktatás lehetőségeinek kihasználása, a szorgalmas, igényes MUNKA az iskolában. Annak is, aki könnyen tanul, annak is, aki nehezebben. Mi lenne, ha kőkemény elvárás lenne a tanárral való fegyelmezett együttműködés az iskolai MUNKA során? Eszköz rendszer KELL a rend és fegyelem elérésére az osztályzáson kívül. Vannak kérdések, amik NEM lehetnek vitásak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés