Orbán Viktor jutott eszébe az Északi Áramlat szivárgásáról Daniel Freundnak

2022. szeptember 29. 11:00
„Egyetlen egyféleképp lehet ennél is gyorsabban eltüntetni 7,5 milliárd eurót: ha átutaljuk az Orbán-kormánynak” – írta a Twitteren az EP-képviselő.

Daniel Freund párhuzamosságokat vélt felfedezni a megrongált Északi Áramlat gázvezeték és Orbán Viktor kormánya között Twitter-oldalán. Korábban beszámoltunk róla, hogy újabb helyen szivárog az Északi Áramlat.

Egyetlen egyféleképp lehet ennél is gyorsabban eltüntetni 7,5 milliárd eurót: ha átutaljuk az Orbán-kormánynak

– írta a Twitteren Daniel Freund zöldpárti Európai Parlament-képviselő egy, a megrongált Északi Áramlat gázvezetékből az óceánba ömlő gázt ábrázoló fotó kíséretében.

 

 

Kapcsolódó

„Magyarország már nem egy működő demokrácia” – így agitált hazánk ellen Daniel Freund az Európai Parlamentben (videó)

Daniel Freund: El kell szigetelni Orbánt
„Amíg Orbán egyedül van, sokkal kisebb befolyást tud kifejteni” – vélekedett a liberális EP-képviselő.

***

Kapcsolódó

Ahogy beszámoltunk róla, szabotázs-akciót hajtottak végre az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat gázvezeték ellen. A volt lengyel külügyminiszter, Radek Sikorski Twitter-bejegyzésében az amerikaiaknak mondott köszönetet a vezeték megrongálásáért. Ennek kapcsán külön érdekesség az a februári sajtótájékoztató, amelyen Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke azt ígérte, hogy amennyiben Oroszország inváziót indít Ukrajna ellen, nem lesz többé Északi Áramlat 2. „Véget fogunk vetni neki ”– ígérte az USA elnöke. Orosz sajtóértesülések szerint a csővezetékek ellenőrzése hetekig, a helyreállítás pedig hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, ami kizárja annak lehetőségét, hogy ezen a télen Európát is ellássák. Az orosz Gazprom bejelentette: leállítja az Ukrajnán keresztül folyó európai gázszállításokat a Gazprom. A hírek következtében újra jelentősen nőtt a gáz ára, elkezdett romlani az euró és a forint is gyengül a dollárral szemben. 

Nyitókép: Rolf Vennenbernd / DPA / AFP

Összesen 168 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A zöldek trágyalé szinten politizálnak. Irtanivaló hulladék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés