Szüleik akarata ellenére válthatnának nemet a kaliforniai fiatalok egy javaslat szerint

2022. szeptember 29. 19:00
Gendertámadás készül a szülői jogok ellen.

Kalifornia a szüleik akarata ellenére nemet váltani készülő amerikai kamaszok paradicsomává kíván válni – számolt be az Országút.

Hozzáttték, jogi szakértők és szülői jogvédő szervezetek komoly aggodalmuknak adtak hangot  a törvényjavaslat miatt, amely lehetővé tenné, hogy 

a helyi bíróságok megvonják a szülő vagy a törvényes gyám felügyeleti jogát

– még a nem Kaliforniában élőkét is – , abból a célból, hogy a gyermek a szülők akarata ellenére „nemi hovatartozást megerősítő egészségügyi ellátáshoz” juthasson, beleértve a nemi érést blokkoló hormonkezelést és a műtéti eljárásokat is.

Tehetetlenné válnának a szülők

Az állami törvényhozása által már elfogadott és Gavin Newsom kormányzó aláírására váró törvényjavaslat „ideiglenes sürgősségi joghatóságot” biztosítana, valamint megtiltaná a kaliforniai bíróságoknak, hogy nemváltó műtétek esetében a szülőknek hozzáférést engedjenek gyermekük egészségügyi adataihoz. Így a szülők tehetetlenek lennének a beavatkozásokkal szemben – ismertették.

A portál idézte Matt Sharpot, a Szabadságvédő Szövetség vezető jogtanácsosát is, aki szerint

az intézkedés nemcsak a szülők alkotmányos jogait sértené, hanem éles szembefordulást jelentene a hasonló ügyek korábbi bírósági kezelésével is.

Hiszen eddig egyértelmű volt, hogy gyermekfelügyeleti ügyekben a szülő és a gyermek lakóhelye szerint illetékes bíróságnak kell döntést hoznia – tették hozzá.

Az intézkedés tehát nemcsak a szülői jogokat vonná el, hanem illetéktelenül beavatkozna a más államok bíróságai által hozott felügyeleti határozatokba is – húzta alá az Országút.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Ficsor Márton/Mandiner

 

 

 

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az aggódó szülők költözzenek Texasba. Kalifornia meg kúrja meg önmagát, és rohadjon el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés