Kreml: Washington egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a konfliktus részesévé váljon

2022. szeptember 28. 18:53
Dmitrij Peszkov szóvivő szerint ez „rendkívül veszélyes”.

Az Egyesült Államok egyre közelebb kerül ahhoz, hogy az ukrajnai konfliktus részesévé váljon, ami rendkívül veszélyes – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerdán újságíróknak nyilatkozva.

Hangsúlyozta, hogy az orosz fél negatívan fogadta Antony Blinken amerikai külügyminiszter kijelentését, miszerint Washington nem ellenzi, hogy Ukrajna bevesse az Egyesült Államok által szállított fegyvereket azon területek ellen, ahol népszavazást tartottak az Oroszországhoz való csatlakozásról.

„Az amerikai fél de facto egyre inkább belekeveredik ebbe a konfliktusba, az amerikai fél egyre inkább közeledik ahhoz, hogy a konfliktus részesévé váljon, ami rendkívül veszélyes”

– hangsúlyozta Peszkov.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek azzal a kijelentésével kapcsolatban, miszerint „nincs miről beszélnie” orosz hivatali partnerével, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ha Moszkva elismeri a népszavazás eredményét a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaság, valamint az egészében vagy részben orosz megszállás alá került Herszon és Zaporizzsja megye esetében, Peszkov kijelentette, hogy az ukrán vezető elzárkózása a párbeszéd elől nem új fejlemény.    Az orosz elnöki szóvivő kérdésre válaszolva úgy vélekedett, hogy az orosz költségvetés elbírja az új területek elcsatolása és az lakosságnövekedés miatt megnövekedett szociális kötelezettségek terhét.

Pusilin  „össznépi győzelemnek” minősítette a választás eredményét

Szerdán mind a négy referendumot megtartó ukrajnai régió vezetője azzal a kéréssel fordult Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, hogy az általuk vezetett régió jogalanyként csatlakozhasson az Oroszországi Föderációhoz. Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság és Leonyid Paszecsnyik, a Luhanszki Népköztársaság vezetője Moszkvába utazott, ahol Peszkov szerint Putyin „valamilyen formában” fogadni fogja őket.

Pusilin 

„össznépi győzelemnek” minősítette a választás eredményét, és ígéretet tett a donyecki régió „felszabadítására” 

az „alkotmányos határai között”. Kirill Sztremouszov, Herszon megye Moszkva-barát katonai és polgári közigazgatásának helyettes vezetője kijelentette, hogy a többség akaratából a régió de facto kilépett Ukrajnából.

A szerdán a helyi hatóságok által kihirdetett előzetes eredmények szerint a Donyecki Népköztársaságban a szavazók 99,23, a Luhanszki Népköztársaságban a 98,42, Zaporizzsja megyében a 93,11, Herszon megyében pedig 87,05 százaléka szavazott az Oroszországhoz való csatlakozásra a szeptember 23. és 27. között megtartott népszavazáson.

(MTI)

A nyitóképen Dmitrij Peszkov. Fotó: RAMIL SITDIKOV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 162 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondolod, hogy a hat osztályos rasputin, kunfia,szintetikus és társaik értik azt, amiről írsz?

Koszovót népszavazás nélkül, Szerbiát bombázva engedték kiválni Szerbiából. Trianonban népszavazás nélkül szakítottak el területeket Magyarországtól. Itt az oroszok autonómiát kértek és nyelvhasználatot, egyiket sem kapták meg.

Ne erőlködj, inkább nézz utána a délszláv háború történetének, nézz utána Trianonnak. Már, ha tudsz olvasni és szöveget értelmezni.

És? Abban benne van, hogy betiltják a nyelvhasználatot és az Azov nácik megtámadják majd az orosz kisebbséget?

Ezzel nem mondtál semmit.

Még jó, hogy a 30 országból álló, több, mint 900 millió lakost számláló, gazdaságilag, nyilván erősebb NATO hagyományos fegyverek terén erősebb a 140 milliós Oroszországnál. A 25 milliós Észak Koreánál is erősebb, mégsem mernek úgy fellépni ellene, mint annak idején Szaddam Husszein ellen.

Évek óta tudjuk, hogy egy sarokba szorított ellenfél bármire képes. És nem hagyományos fegyverekkel fog válaszolni.

Jól van kisfiam, felmondtad, amit a postás bácsi hozott a központból, leülhetsz.

Tehát, az orosz kisebbséget támadták meg. Akikre Odesszában még egy épületet is rájuk gyújtottak, mert tüntettek a nyelvhasználat jogáért. Akik a NATO felé igyekvő Ukrajnában nem akartak egy, az anyaországgal ellenséges országban határon túli oroszokká válni. Ezt nekünk Trianon után különösen meg kell értenünk.

Aztán hogyan adja át? Áthordják vödörben? Egyre hülyébben feleselgetsz, egy tíz éves gyerek értelmesebb válaszokat tudna adni.

De folytasd nyugodtan, engem szórakoztat a primitív dumád.

Peszkovnak a jelek szerint van némi fanyar humora. Az angol az ilyen megállapításokat understatementnek nevezi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés