Elrendelték a nyomozást az ellenzék kampánypénzei miatt

2022. szeptember 26. 13:45

Sikkasztás és pénzmosás gyanújával kezdett nyomozásba a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, ismeretlen tettes ellen – tudta meg a Mandiner.

2022. szeptember 26. 13:45
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Már a rendőrségnek is gyanús a bukott ellenzéki miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter mozgalmához a kampány során érkezett milliárdok eredete.

Ahogy mi is megírtuk, az ügyben Tényi István szeptember elején tett közérdekű bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, miután Márki-Zay Péter

elismerte, hogy a választási kampány során több száz millió forint adományt kaptak az USA-ból

az Action For Democracy szervezeten keresztül. A szervezet később összesküvés-elméletnek nevezte és tagadta, hogy beavatkozott volna a magyar választásba. 

Ezt a később a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom által nyilvánosságra hozott elszámolás is alátámasztotta, a Kontra által készített és általunk is idézett összesítés szerint az USA-ból Márki-Zay Péterékhez

összesen 1,8 milliárd forintnyi adomány érkezett a kampány során. 

Ahogy a Mandiner először megírta, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda először feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben, a jelek szerint viszont most már elég információ gyűlt össze a nyomozás megindításához. 

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata a Manidner kérdésére ugyanis közölte: az ügyben

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Múlt héten Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be, hogy az ügyben kezdeményezik a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívást. Ahogy fogalmazott: „az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben”.

Márki-Zay ugyanakkor azt mondta az ATV-nek, hogy nincs takargatnivalója. Ahogy fogalmazott, büszke arra, hogy szerinte ugyanúgy kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatást Amerikából, mint ahogy megfogalmazása szerint Szent II. János Pál pápa Nyugatról támogatta a kommunista pártállam ellen küzdő lengyel Szolidaritás mozgalmat a 80-as években.

Nyitókép: .Márki-Zay Péter sajtótájékoztatót tart április 3-án. (Fotó:.MTI/Rosta Tibor)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2022. szeptember 26. 21:09
Ez a seggarc még mindig nem fogta fel, hogy gyurcsányék úgy átbaszták, hogy böri is lehet belőle. És ez így lett volna, ha nyernek is, így állították volna félre és tették volna helyére dobrevet.
Dezsőke
2022. szeptember 26. 19:15
böri
pitypang1125
2022. szeptember 26. 18:50
Nem véletlenül sikítottak a civíl törvény miatt.
makapaka2
2022. szeptember 26. 18:22
Remélem, hogy sikerül elkapni, és megbüntetni ezt a jellemtelen, a sátánnal is szövetkező alakot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik