Feljelentés-kiegészítést rendelt el a rendőrség Márki-Zay Péter kampánypénzei ügyében

2022. szeptember 08. 13:30

Az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltjének mozgalma összesen 1,8 milliárd forintnyi adományt kapott az USA-ból.

2022. szeptember 08. 13:30
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Ahogy lapunk is beszámolt róla, múlt héten Tényi István közérdekű bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen, miután Márki-Zay Péter az ellenzék miniszterelnök jelöltje elismerte, hogy a választási kampány során több száz millió forint adományt kaptak az USA-ból a demokráciát féltő Action For Democracy szervezeten keresztül.

Ezt a később a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom által nyilvánosságra hozott elszámolás is alátámasztotta, a Kontra által készítette és általunk is idézett összesítés szerint az USA-ból Márki-Zay Péterékhez

összesen 1,8 milliárd forintnyi adomány érkezett a kampány során. 

Tényi István múlt héten tett közérdekű bejelentést a Fővárosi Főügyészségen, amelyet az ügyészség az illetékességgel rendelkező BRFK-hoz továbbított.

Beadványában Tényi egyebek mellett azt írta, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom magatartása sértheti Magyarország Alaptörvénye 39. cikk (1) és (2) bekezdésében szabályozott átláthatóság és közélet tisztaságának elve érvényesülését, emellett sértheti a párttörvényt, valamint alkalmas lehet a csalás és a pénzmosás bűntettének megállapítására is.

A rendőrség most lapunkkal azt közölte, hogy a

feljelentésben foglaltakat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés kiegészítés keretében vizsgálja.

Mindez azt jelenti, hogy a hatóságnak további adatokra, információkra van szüksége, amelyek alapján eldönti, hogy elrendeli-e a nyomozást az ügyben vagy elutasítja a feljelentést. 

Nyitókép: Márki-Zay Péter az ellenzék választási eredményváró rendezvényén, április 3-án. (Fotó:MTI/Illyés Tibor)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. szeptember 08. 16:50
Kasztlizzák csak be ezt a barmot, tőlem mártír is lehet belőle.
2022. szeptember 08. 16:29
Remélem úgy időzítik, hogy a már minden brüsszeli igénynek megfelelő igazságszolgáltatás bevágja őket a sittre és még hazaárulással is megspékelve!
olajfa1
2022. szeptember 08. 16:00
Remélem, hogy ezt is KORRUPCIÓ MENTESEN! TÉNYSZERŰEN fogja vizsgálni a Magyar Igazságszolgálat!!!...
Kristály
2022. szeptember 08. 15:02
Saját maga megvallotta a dolgokat egyszerüen vallomást tett nem is kellene feljelentés. Ők azt csinálnak az országban ami akarnak rájuk nem érvényesek a szabályok ?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!