Kickl: Ausztriában is meg kell kérdezni a lakosságot az Oroszország elleni szankciókról

2022. szeptember 26. 21:34
Az Osztrák Szabadságpárt szerint a kormányuknak „Magyarország példáját kell követnie”.

A lakosság véleményének megkérdezését sürgette Ausztriában az Oroszország elleni európai uniós szankciók fenntartásáról Herbert Kickl, az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője hétfőn.

A párt honlapján megjelent közlemény címe szerint az osztrák kormánynak

„Magyarország példáját kell követnie”.
 

„Ezeket a szankciókat Brüsszelben találták ki, és a gondatlan (osztrák) szövetségi kormány egyszerűen rábólintott, az árát azonban a polgároknak kell megfizetniük azáltal, hogy jólétük és a szociális biztonság drágább lett az országban” – fogalmazott a volt belügyminiszter.

Az eddigi tapasztalatok alapján „már nyilvánvaló, hogy ezek a szankciók térdlövés gyanánt többet ártanak Európának és Ausztriának, mint Oroszországnak, amely az energiaárak robbanásszerű növekedése miatt rekordbevételekre tesz szert, az ukrajnai háborúnak pedig nem vetnek véget” – hangsúlyozta Kickl.

Népszavazás kiírását sürgetik a témában

Sürgette, hogy Karl Nehammer osztrák kancellár ezért a lehető leghamarabb írjon ki népszavazást a kérdésben, ahogy „azt az FPÖ a múlt héten szorgalmazta az alsóházban (Nationalrat) indítványával, amelyet a többi párt elutasított”.

A közleményben Kickl kiemelte, hogy a fűtési idény közeledtével egyre többen kerülnek abba a helyzetbe, hogy nem tudják, hogyan fogják majd fizetni otthonaik fűtését a szárnyaló energiaárak közepette, amelyek miatt a gazdaságban is számtalan vállalkozás reszket a létéért.

Hangsúlyozta, hogy néppárti-zöld kormány

a baloldali „álellenzék támogatásával katasztrofális kereskedelmi háborúba hajszolta Ausztriát,

és ezzel mindent kockára tesz, amit állampolgárok nemzedékei kemény munkával, évtizedeken át felépítettek: a szilárd jólétet, a sikeres vállalkozásokat és a szociális stabilitást. Az embereknek ezért joguk van arra, hogy közvetlenül szavazzanak arról, hogy hogy hajlandók-e ezt feláldozni, vagy sem!” – tette hozzá Kickl.

(MTI)

Nyitókép: Michael Indra/AFP


 

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Próbál meg értelmesen gondolkodni. Itt nem támogatásról van szó, hanem érdekekről. Zelenszkijnek számítanak a mi érdekeink? Nem számítanak. Tehát nekünk sem számítanak az ő érdekei, nekünk sem számítanak mások érdekei. Orbán nem valaki ellen, vagy valami mellett, hanem az ország érdekében politizál. Ahogyan a parlamentben megfogalmazta: a politika, a tárgyalások nem arról szólnak, hogy kinek van igaza, hanem arról, hogy kinek mik az érdekei.

Az EU-ban pedig nemsokára az utcákon kerül terítékre az a kérdés, kiknek az érdekeit képviseljék az országok kormányai, kiknek az érdekeit képviselje Brüsszel?

Ne törődj vele, ez nem a te dolgod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés