Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

2022. szeptember 25. 20:08
Alig hatvan szavazattal győzött az ellenzék a IV. kerületben.

Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az UPK Újpestiek Közösségének jelöltje 695 vokssal a szavazatok 50,92 százalékát szerezte meg.

Maholányi kormánypárti kihívója, Jókay Attila 631 szavazatot kapott, ami azt jelenti, hogy a választók 46,23 százaléka szavazott rá, a két jelölt között mindössze 64 szavazat döntött. 

Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett a mai választáson. Külön köszönöm azon újpesti emberek bizalmát, akik rám szavaztak”

– írta az ellenzék újpesti jelöltje közösségi oldalán.

Fontos körülmény, hogy mind az újpesti, mind a miskolci időközi választást olyan körzetben tartották, ahol 2019-ben még a baloldal tudott nyerni. Újpesten a 12. számú körzetben tartották az időközit, amely Kanász-Nagy Máté LMP-s politikus eddigi körzete volt. A baloldal tehát megtartotta az eddig is baloldali körzetét. Miskolcon a 3-as számú körzetben 2019-ben még szintén a baloldal nyert, most viszont elbukták a körzetet. Két baloldali körzetből tehát egyet elnyert a Fidesz. Ami a fővárost illeti: a Fidesz az áprilisi választások óta kilenc, a baloldal három időközit nyert Budapesten. Június óta ugyanis csak a fővárosban tizenkét időközi önkormányzati képviselő-választást tartottak, ebből a kormánypárti jelöltek kilenc, az ellenzéki pártok indulói pedig - a most vasárnapi újpesti győzelemmel együtt - mindössze három mandátumot szereztek.

Nyitókép: Facebook

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy tűnik igen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés