A tálibok betiltják a videojátékot, mert szerintük az erőszakos

2022. szeptember 25. 08:24

Ráadásul „tévútra vezeti a fiatalokat.”

2022. szeptember 25. 08:24
null

Kilencven napon belül életbe lép a PUBG: Battlegrounds tilalma Afganisztánban – írja a Khaama Press afgán hírügynökségre hivatkozva a PC Gamer.

A tálib vezetés tavasszal jelentette be, hogy több online alkalmazás, például a TikTok mellett a PUBG-t is betiltja. Utóbbit azzal indokolják, hogy szerintük az túl erőszakos és „tévútra vezeti a fiatalokat.”

Eddig nem közöltek részleteket a tilalmakkal kapcsolatban, azt sem, hogy mikor lépnek életbe. Most azonban vannak határidők:

a TikTokot egy, a PUBG-t három hónap belül lövik le.

A PUBG a battle royale műfaj egyik megteremtője, melynek lényege, hogy sok játékos egyszerre kezd egy pálya különböző pontjain, fegyvereket, felszerelést gyűjtenek, majd a folyamatosan szűkülő játéktéren addig vadásznak egymásra, míg végül csak egyikük marad életben – ismerteti a hírről beszámoló 24.hu.

A PUBG népszerű Afganisztánban, a tavalyi év elején, egy csúcsidőszakban százezer afgán játékos játszott vele egyszerre, jelentős mennyiséget kihasítva az ország mobilinternet-forgalmából – derül ki a cikkből.

Nyitókép: MTI/AP/Ibrahim Noruzi

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2022. szeptember 26. 09:26
Olyanok ezek, mint Marx volt. A probléma felismerése, a kritika még rendben volt, de a megoldás kissé radikálisra sikeredett.
foldizs
2022. szeptember 25. 15:29
Nálunk a kirakatkeresztények vezetik majd be ugyanezt.
ThuleanPerspective
2022. szeptember 25. 15:16
Helyes! Legnagyobb érzékenyítések már ezen mennek, nem a facebookon meg instagramon.
Osztap Bender
2022. szeptember 25. 15:09
Az oly demokratikus retkes lábú gyilkosok nem szaroznak! Kiszórják a nyugati mocskot. Hálából etetjük őket és fenntartjuk a kizárólag kábítószert termelő országukat. Az üzlet, az üzlet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik