A Levegő Munkacsoport kitiltaná vasárnaponként Budapest belvárosából az autókat

2022. szeptember 25. 19:42
A szervezet elnöke szerint külföldön már bebizonyosodott, hogy az autók városokból való kitiltása működik.

A Nemzetközi Energiaügynökség legfrissebb állásfoglalása szerint azt javasolják, hogy a vasárnapok a jövőben autómentesek legyenek, emellé állt be a Levegő Munkacsoport, melynek elnöke azt mondta, külföldön már bebizonyosodott, hogy az autók városokból való kitiltása működik, ennélfogva támogatja a Nemzetközi Energiaügynökség törekvését.

Párizsban és Brüsszelben is – igaz, hogy nem minden vasárnap, de – már volt olyan alkalom, amikor a város nagy részét lezárták a személyautók elől”

– ismertette az InfoRádióban Lukács András, aki szerint ekkor csak a tömegközlekedés, a taxik és a közszolgáltatásokat végző járművek közlekedhettek és ez teljesen megvalósítható szerinte. 

Úgy véli, az emberek gyorsan feltalálják magukat az új helyzetben, szívesen sétálnak, kerékpároznak, tömegközlekedést használnak vagy elnapolják utazásukat. 

Ez egy fellélegzés is a városnak, sokkal kisebb lesz a légszennyezés, nagyon sok szempontból előnyös”

– fogalmazott a Levegő Munkacsoport elnöke, aki többször is elmondta, vasárnaponként kitiltaná az autókat Budapest belvárosából. 

Állítása szerint mindenképpen megérne egy kísérletet az autók kitiltása, hiába nagy az ellenállás. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy online közzétett videóban beszélt arról korábban, hogy a korlátozásra nincs szükség. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ördög a részletekben van. Kérdés, mekkora területet érintene.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés