Akkor itt a háború új szakasza

2022. szeptember 22. 9:04

Bayer Zsolt
Bádog blog
Isten legyen hozzánk irgalmas.

„Várható volt. Most arra is kiváncsi vagyok, vajon az oroszok bevetik-e a valódi haditechnikájukat az 1974-es helyett, bevetik-e a légierejüket, és lebombázzák-e a Dnyeper hídjait, elvágva így a keleti frontot a nyugati haditechnikától.

Itt a háború új szakasza.

Isten legyen hozzánk irgalmas. És világosítsa meg végre a nyugati -főleg az európai- vezetők elméjét, hogy hagyják abba a felesleges és életveszélyes kardcsörtetést, ami mögött nincsen semmi valódi erő, csak a fogatlan kutya ugatása. De amire rámehet az egész világunk.

Itt a cikk.”

Nyitókép: Sergey Guneev / Sputnik / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 237 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vietnam II.

Még nem tűnt fel a NER-nek?

Nem lesz vége, és ennek igen egyszerű a magyarázata: Az USA gazdasági, geopolitikai érdeke ez a háború.
Az Egyesült Államok ui. igen komoly strukturális problémákkal küzd (tömeges bevándorlás, egyes országrészek latinosodása, lezüllött közoktatás, bűnözési hullám stb.), mely a vezető gazdasági, katonai szerep betöltését már középtávon is veszélyezteti. A háború azonban azonnali gazdasági bővülést hoz: drága, veszélyes és környezetromboló palagáz-kitermelés felfuttatása, texasi olajkitermelők hatalmas extraprofitja, bankszektor hitelkihelyezésének szárnyalása, fegyvergyártás. Mindemellett gazdaságilag, politikailag megroppantja a nagy "szövetségesét", Európát, melynek externáliájaként még a magasan képzett szellemi munkaerő is kiáramlik hozzájuk.
Ez pedig azt jelenti, hogy mindaddig folytatódik a háború, amíg az USA nyer vele, és/vagy el nem éri céljait.

Sokra megyünk vele. Ha majd a szomszédban felrobban pár nukleáris töltet, akkor a szél kikerüli a kis semleges hazánkat.

NATO-tagként sem. Mire menne Putyin, ha ideküldene egy rakétát?

Nem kell kilépni a NATO-ból. A NATO jelenleg védelmet nyújt Magyarország számára- Ukrajnával szemben.
Ki kell várni! Azt a vonalat kel követni, amit a 38-41-ben, de azzal, hogy nem kell becsületesnek lenni! Rugalmasnak kell lenni!

Most írják Európa következő 100 évét. Talán az utolsó esélyünk, hogy tényleg a magyar érdekeket nemcsak képviselni, hanem érvényesíteni is tudjuk!

Érdekes volt a múltkori cikk az amerikai hadiipar lobbierejéről, hogy ők mozgatták a NATO bővítéseket is, és hogy most óriási hasznuk van. Úgy tűnik, a "Wag the dog"-gal ellentétben nem az elnök próbálja háborúval elterelni a figyelmet a belpolitikáról, hanem a háború a kiindulási alap, és az elnök pedig megkeresi hozzá az indokokat.
Ike Eisenhower előre figyelmeztette őket erre, de azóta a "forgóajtó" valósággá vált, a hadiipar és a kormány lényegében egybeolvadt.

Olyan ez, mint a 2x2 eredménye, attól függ, hogy eladni akarok vagy venni :)

A frontjuk azért omlott össze*, mert széthúzódott, és nem volt elég ember, aki tartani tudta volna. Most lesz.
(egyik oka ez volt, a másik az, hogy nem volt egy fegyvernemek feletti egységes irányítás, így egymás ellen is dolgoztak a különböző csapatok, nem volt hatékony támogatás, szóval olyan szlávosan slampos volt az egész)

Persze, tégla, ugyanúgy, mint a keleti nyitásnál, ugye?
A régi tagállamok plusz USA bátran kereskedhetnek Oroszországgal és Kínával, ha más tenné ugyanezt, az ellen egyből morális kifogásokat emelnek. Hiába, a konkurenciával csak a baj van, legjobb izomból lenyomni őket.
A 2014-es szankciókat is meghozták a régi EU-s tagállamok, és a kitettség miatt az EU keleti felét sújtotta a leginkább. Kompenzációként még erkölcsi támogatást _sem_ kaptunk.

Én az ukránok vagy a románok támadásától jobban tartanék. Ez az igazi ok amiért a NATO-ból nem léphetünk ki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés