Nógrádi György: Putyin nem alkalmaz elsőként atomfegyvert

2022. szeptember 21. 10:27
A biztonságpolitikai szakértő ugyanakkor azt is kifejtette: az orosz elnök nem sokat hezitálna a válaszadással, ha atomcsapás érné országát.

Mint ismert, Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges katonai mozgósítást jelentett be szeptember 21-én, szerda reggeli beszédében. Az kialakult helyzetet Nógrádi György elemezte az Ultrahang műsorában. 

Arra a kérdésre, hogy mit is jelent valójában, hogy az orosz elnök behívja a tartalékosokat, a biztonságpolitikai szakértő azt válaszolta: a mostani Putyin féle döntés egy folyamat része, amelynek legfontosabb üzenete:

az orosz vezetésnek elege van abból, hogy a nyugat jelentős része támogatja az ukránokat.

Új helyzet alakult ki

Kifejtette: Ukrajna a nyugatról kapott jelentős pénz és haditechnika segítségével északon és délen is áttörést ért el, ez pedig egy új helyzetet teremtett. A nukleáris veszéllyel kapcsolatban Nógrádi György elmondta: Putyin a beszédében világossá tette, hogy atomcsapással válaszol, ha őt atomcsapás éri,

ebből persze az következik, hogy nem alkalmaz elsőként atomfegyvert.”

A szakértő szerint ez egy válaszreakció az orosz elnök részéről a brit miniszterelnök pár nappal ezelőtti mondataira, amikor is Liz Truss még külügyminiszterként világossá tette: ha kell, ő megnyomja a piros gombot.

A beszélgetést teljes terjedelmében alább tekinthetik meg: 

Nyitókép: Facebook

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés