Így reagált a NATO Putyin új bejelentésére

2022. szeptember 21. 17:42
Kemény kijelentéseket tett Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Putyin friss beszéde után.

Vlagyimir Putyin elnök nem fogja megnyerni az ukrajnai háborút, annak ellenére, hogy több ezer további katona mozgósítására adott parancsot – mondta szerdán a NATO főtitkára, aki „veszélyes és meggondolatlan retorikának” nevezte az orosz vezető atomfegyverek bevetésével való fenyegetését.

Jens Stoltenberg a Reutersnek adott interjúban elmondta, Oroszország második világháború óta első mozgósítása eszkalálná a konfliktust és további emberéletekbe kerülne,

de a lépés azt bizonyítja, hogy Putyin elszámította magát a február 24-i ukrajnai invázió óta.

Stoltenberg a Reuters főszerkesztőjének, Alessandra Galloninak New Yorkban nyilatkozva azt mondta, hogy a 30 nemzetet tömörítő nyugati védelmi szövetség nyugodt marad, és „nem fog részt venni ugyanolyan vakmerő és veszélyes nukleáris retorikában, mint Putyin”.

„Putyin beszéde azt mutatja, hogy a háború nem a tervei szerint zajlik. Nagyot elszámította magát” – mondta Stoltenberg. „A több csapat a konfliktus eszkalálódását fogja eredményezni. Ez több szenvedést, több emberéletet fog jelenteni – ukrán életeket, de orosz életeket is” – tette hozzá.

Stoltenberg szerint bár az orosz csapatok rosszul felszereltek, és nincs megfelelő parancsnokságuk és irányításuk, nehéz elképzelni, hogy a konfliktus rövid távon véget érjen, amíg Oroszország nem fogadja el, hogy Ukrajna szuverén, független ország.

Ennek a háborúnak csak úgy lehet véget vetni, ha bebizonyítjuk, hogy Putyin nem fog győzni a csatatéren.

Ha ezt felismeri, akkor le kell ülnie és ésszerű megállapodásról kell tárgyalnia Ukrajnával” – mondta Stoltenberg volt norvég miniszterelnök. Mivel a NATO felkészült Putyinnal szemben a „hosszú távra”, most szoros párbeszédet folytat a védelmi iparral a hadianyag-készletek feltöltése érdekében – mondta a NATO főtitkára.

Nyitókép: MTI/AP pool/Olivier Matthys

Összesen 517 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

gyerekek ti tenyleg nem ertitek hogy ha nem engeditek el Ukrajnat abbol vilaghaboru lesz?

Mi köze a NATO-nak ehhez az egészhez?

Változatlanul felteszem a naiv kérdést, mi köze van a NATO-nak és az EU-nak az orosz-ukrán konfliktushoz, mi a jogalapja a beavatkozásnak, az atomháborúval való fenyegető eszkaláció NATO és EU részről történő támogatásának? Brüsszel miért érdekelt e konfliktusra hivatkozva Európa gazdaságának szétverésében, Európa, mint gazdasági versenytárs kivégzésében?

Miért vitázol az ilyen tájékozatlan, primitív alakokkal, mint egy kommentelő?

Amerika könnyű helyzetben van, egy második hitleri Németország jól végzi a dolgát. Várjuk meg, hogy kik fognak találkozni az Elbánál.....

A szintetikus a nickedben a ragasztóra utal, amit szipuzol?

Logikád szerint akkor a NATO Kenyában és Nepálban is beavatkozhat.

Nagyon aktívak a DK-s elvtársak, küzdenek a demencia ellen.........

Biden is elkezdett magyarázkodni, hogy ők nem hibásak semmiben.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés