A zsidó-keresztény alapú Európa tudatos felszámolása zajlik

2022. szeptember 20. 7:21

Köntös László
megvanirva.hu
Muszlimok milliói, szexuális elbizonytalanodás, woke ideológiai diktatúra, szankciók.

„Vegyük sorra.

Muszlimok millióinak beengedése azt üzeni, hogy Európa már nem tekinti kulturálisan folytonosnak önmagát, feladta a zsidó-keresztény civilizációval való azonosulás eszméjét. Sokáig azt hittem, hogy az illegális migráció támogatása csak valamiféle romantikus naivitásból ered, de ma már azt gondolom, hogy a migrációs projekt nagyon is tudatos, az a célja, hogy a zsidó-keresztény hagyományt mint a kulturális önmegkülönböztetés legerősebb fundamentumát felszámolja. Ha Európa zsidó-keresztény hátterű kulturális karaktere megszűnik, azzal maga Európa szűnik meg.

A tömeges szexuális elbizonytalanodás és útkeresés valódi okainak a feltárása helyett egy olyan ideológia vált uralkodóvá, amely ezt a válságjelenséget egyenesen az egyéni szabadságtörekvések úttörőjeként értelmezi. Ez egyenértékű üzenet azzal, hogy Európa lemond önmaga reprodukciójának történelmi feladatáról. A szexuális elbizonytalanodás jelensége iránti tapintatot és érzékenységet meg nem tagadva, de mégis fel kell tenni a kérdést: hogy fog itt gyerek születni.  S ahelyett, hogy a döntéshozók megkongatnák a vészharangot, hogy a történelmi családmodell szétesésével Európa ki fog halni, a könnyen kiszámítható demográfiai katasztrófa semmilyen szinten nincs tematizálva, sőt a krízistünet úgy van bemutatva, mint valamiféle történelmi haladás szükségszerű következménye. Kicsit drámaian fogalmazva, de a valóságalapot nem nélkülözve, azt kell mondjuk, ez az ideológia a megtervezett kihalás programszintű támogatása.

S itt van most a háborúra adott szankciós-politika, amely tökéletesen alkalmas Európa gazdasági kifektetésére, annak minden fizikai és lélektani hatásával együtt. Ez a tél nem fogja megerősíteni az európai tudatot a szolidaritás amúgy szép eszméjével, hanem soha nem látott depressziós hullám veheti kezdetét. Sokat el lehet tűrni, ha van lelkesültség. De ha az Európa-eszme kiürül, akkor a várható megpróbáltatások egy megállíthatatlan illúzióvesztés, dekadencia és anarchia felé nyithatják meg az utat. Ne legyen igazam.

S végül, de nem utolsó sorban itt van ez a közelgő woke-őrület, amely a tengeren túl már tombol, s amely mindennek a betetőzése, a teljes meghasonlás. Mint arra már többen is rámutattak, kibontakozóban van egy új ideológiai diktatúra, amikor már a valóság néven nevezése is kockázatos lesz, s civilizációnk alapfogalmait dobhatjuk a szemétbe. A woke-ideológia tökéletesen alkalmas eszköz az amúgy is már rogyadozó eszmetörténeti alapok teljes szétverésére.”

Kép forrása: könyvborító (The Babylon Bee Guide to Wokeness. How to Take Your Woke­ness to the Next Level by Canceling Friends, Breaking Windows, and Burning It All to the Ground. Salem Books, 2021)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Bilderberg csoport.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés