Nem Gréczy Zsolt lett a Gyurcsány-párt „oktatási és kulturális árnyékminisztere”

2022. szeptember 19. 15:45
Írta: Nagy Gábor
Rövid portrénk Barkóczi Balázsról, a Gyurcsány-párt garázdaságot és magánlaksértést elkövetett „árnyék-tárcavezetőjéről”.

Gréczy Zsoltot, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagját nem,

Barkóczi Balázst viszont be merte tenni árnyékkormányába Dobrev Klára mint oktatási és kulturális árnyékminisztert.

Dobrev Klára, a DK immár árnyék-miniszterelnökjelöltje múlt pénteken fogadta el a Gyurcsány-párt felkérését, két nappal később már árnyékkormányfőként tartott sajtótájékoztatót, hétfőn pedig be is mutatta a az árnyékkabinet tagjait.

Kép forrása: Facebook

Gyurcsány punkja kulturális és oktatási miniszternek készül

Barkóczi Balázs 1980-ban született Budapesten; középiskolai éveit tanulmányai mellett az általa is alapított punkzenekarnak, a Malacka és a TAhO bandának szentelte. Első diplomája szerint gimnáziumi magyartanárként dolgozott, de foglalkozott már választáselemzéssel, a politikai hálózatok kutatásával és a posztmodern politika sajátosságainak leírásával is.

Publikációi jelentek meg a Népszabadságban, a 24.hu-n, a Népszavában, a 168 órában, valamint az Élet és irodalomban jelentek meg.

Barkóczi közéleti tevékenysége, politikai pályája szorosan kapcsolódik a 2010 előtt hatalmon lévő balliberális klientúrához.

Az MSZP-ben kezdett, Isaszegen 2006-ban és 2019-ben is önkormányzati képviselővé választották, 2017 őszétől 2018 végéig pedig az IDEA Intézet politikai elemzőjeként ténykedett.

Neve igazán azonban 2019-ben lett ismert, amikor elvállalta a DK szóvivői pozícióját. Innentől, mondhatni egyenes út vezetett a parlamenti képviselőségéig, az ellenzéki előválasztást például simán megnyerte mint rákospalotai jelölt, az áprilisi voksolásokat is akadály nélkül vette.

Garázdaság, magánlaksértés

De a politikus neve azonban olvasóink számára onnan is ismerős lehet, hogy mint arról a Mandiner is beszámolt

egy lapunk birtokába jutott 2009-es ítélet szerint Barkóczi Balázs csoportosan, felfegyverkezve követett el garázdaságot és magánlaksértést.

Az ügy részleteiről bővebben ide kattintva olvashat.

Nyitóképen: Barkóczi Balázs és Gyurcsány Ferenc. Fotó: Facebook

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezeknek az árnyékoknak legalább a fele lehetett volna árnyéknő is, de tulajdonképpen mindegy is, férfi vagy nő, ha a minőség ugyanaz.
A kutyámat sem bíznám egyikre sem, és nem is vennék tőlük semmit.

Ezeknek az árnyékoknak legalább a fele lehetett volna árnyéknő is, de tulajdonképpen mindegy is, férfi vagy nő, ha a minőség ugyanaz.
A kutyámat sem bíznám egyikre sem, és nem is vennék tőlük semmit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés