Súlyos csúsztatásokat és nettó hazugságokat tartalmaz a jelentés

2022. szeptember 18. 9:22

Deutsch Tamás
Kanadai Magyar Hírlap
Ez a mostani legújabb dokumentum egy igazi szegénységi bizonyítvány az európai baloldal részéről. Interjú.

„Hogyan értékelné Gwendoline Delbos-Corfield Magyarországról készített jelentését? Ön szerint objektív ez a határozat?
Az az igazság, hogy még a jelentés készítői, illetve támogatói is csak a hihetetlen önuralmuknak köszönhetően tudták megállni, hogy ne röhögjék el magukat, amikor arról beszéltek az európai parlamenti vitában, hogy ez bizony egy valódi tényekre alapozott jelentés. Ugyanis az egész egy indulatból megírt, kizárólag csak gyanúsítgatásokat, feltételezéseket, súlyos csúsztatásokat és nettó hazugságokat tartalmazó politikai pamflet.

Ön szerint miért volt szükség egy újabb jelentésre, amikor korábban Rui Tavares és Judith Sargentini is készített már egy ehhez kísértetiesen hasonló határozatot?
Ez a mostani legújabb dokumentum elsősorban a készítőit, illetve azokat minősíti, akik hosszú esztendők óta boszorkányüldözést folytatnak Magyarország ellen, mondhatjuk úgy is, hogy egy igazi szegénységi bizonyítvány az európai baloldal részéről. Szerintem két oka van annak, hogy a Tavares-, a Sargentini- és Delbos–Corfield-jelentésen kívül is már több mint tíz, Magyarországot a jogállamisági ügyekben keresztre feszítő EP brosúra született. Egyrészről, ha Magyarországon vagy bárhol Európában a jobboldal nyeri a választásokat, akkor az európai baloldal úgy próbálja tálalni a saját kudarcát, hogy lépten-nyomon azt hazudják, akkor itt és most romba dőlt a demokrácia. És miután hazánkban már több mint tíz esztendeje mindig a jobboldal, egy polgári-nemzeti-kereszténydemokrata kormány kapta a szavazatok döntő többségét, az ellenzék folyamatosan azt kommunikálja, hogy Magyarországon rég véget vetettek a demokráciának. A másik ok ezzel szoros összefüggésben, hogy a baloldal igyekszik politikai hasznot is húzni ezekből a jelentésekből, a saját politikai pecsenyéjüket sütögetik, ezért kreálnak újra és újra ilyen szégyenteljes határozatokat. A mostani jelentés politikai apropója pedig egyértelműen az, hogy az európai baloldal így akar az Európai Bizottságra nyomást helyezni, hogy nehogy megállapodást merjenek kötni Magyarországgal az uniós források kapcsán.

Mit gondol, van összefüggés a mostani jelentés és a Magyarországnak járó uniós pénzek visszatartása között?
Nem kérdés, hogy ez a fő funkciója a mostani jelentésnek. Ez a határozat elsősorban nem is Magyarországról szól, hanem egy nyílt fenyegetés az Európai Bizottság irányába. A baloldal persze próbálja úgy beállítani, hogy ez egy objektív jelentés, de ennél elfogultabb pártpolitikai röpiratot keveset látott az ember, pedig nem ma kezdtem a politikai karrierem.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés