Erre készültek Gyurcsányék: Dobrev Klára árnyékkormányt alakít

2022. szeptember 16. 12:45
Péntek délután, a párt közösségi oldalán jelentették be a hírt.

„Készülünk. 13 órakor rendkívüli bejelentést teszünk a DK elnökségi ülése után!”

Ezt a tömör posztot most kivételesen nem Gyurcsány Ferenc, hanem Kálmán Olga tette közzé, nem sokkal dél után, pénteken. A nap folyamán már megjelent sajtóhírekből lehetett következtetni arról, hogy mi lesz a bejelentés témája.

És igen: nem sokkal 13 óra után megjelent egy videó a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán, amelyben Molnár Csaba bejelenti: arra kérték fel Dobrevet, hogy alakítson árnyékkormányt. Dobrev elvállalta a felkérést.

„A Demokratikus Koalíció elnöksége a mai napon arra kérte fel Dobrev Klárát, hogy alakítsa meg a magyar történelem első igazi árnyékkormányát és mutassa meg: van kormányzóképes alternatíva, van remény és van kiút a megélhetési válságból, amelybe Orbán Viktor taszította hazánkat” – olvasható a videóhoz fűzött posztban.

Molnár Csaba ezután hosszan méltatta az Európai Parlament alelnökét: elmondta, hogy Dobrev öt nyelven beszél, jogász és közgazdász diplomával rendelkezik, és széleskörű tapasztalatokat szerzett az államigazgatás minden területén. Az is kiderült, hogy a DK tovább csigázza a híveit: az árnyékkormányfő hétfőn, egy sajtónyilvános eseményen nevezi meg árnyékminisztereit.

 Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 376 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az első Klári-Fári árnyékkormány - édes istenem.

Egy árnyékkormányt nem nagy dolog felállítani. Össze kell szedni néhány embert, akik mindig az ellenkezőjét mondják annak, amit a kormány mond, vagy tesz. Eddig is ezt csinálták, csak most nevet adnak neki.

Egy leendő bábkormány, idegen érdekek szolgálatában. Archiválják ezt a képet, s a 26-os választás után - ami ismét Orbán kétharmados győzelmét fogja eredményezni, hiszen nincs reális kormányzati alternatíva, csak külföldi ügynökök, zsoldosok , a többséget irritáló gyülekezete - hozza le ismét a média. Az természetes, hogy a globális nagytőke intenzíven dolgozik egy újabb magyarországi helytartó gárda összeállításán. Az önálló nemzeti érdekeket követő Magyarország gombóc a torkukban, s gyökértelen idegenből elég nagy a kínálat hazánkban is. A többség 26-ban is el fogja utasítani ezeket a senkiháziakat, akik történelmi elődeikhez hasonlóan csak az idegen segget tudják nyalni, s csak külső támogatással képesek hatalomba kerülni. Csak nemzetben gondolkodó kormányt szabad támogatni, s nem a nemzeti identitásokat, családot, vallást, hagyományos erkölcsöket széttaposni akaró Európai Egyesült Államok lelkes támogatót, az Apró-klánt, a Bilderberg csoport famulusait. Egy nemzeti kormány a letéteményese a magyarság, de a zsidóság megmaradásának is, s persze a többi nemzetalkotó kisebbségnek is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés