Földi-Kovács Andrea: Lehetőség nyílt arra, hogy a baba a szívével üzenjen

2022. szeptember 14. 9:34
A Védett Társadalom Alapítvány kurátora szerint a Pintér Sándor által aláírt módosítás „azt üzeni, hogy társadalmunk felelősséget érez minden gyermek iránt, aki megfogant, hogy mindannyiunk felelőssége, mi történik vele”.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, egy új miniszteri rendelet értelmében módosul a magzati élet védelméről szóló törvény végrehajtási rendelete. A Pintér Sándor által aláírt módosítás értelmében nemcsak a terhesség megszakításához szükséges kérelmező lap adattartalma változik, hanem ezzel együtt maga a folyamat is. A változtatás életpárti győzelemmel ér fel. 

Az abortusz elvégzéséhez szeptember 15-től ugyanis szükséges lesz, hogy a várandós nő bemutasson egy szülész-nőgyógyász szakorvos által kiállított leletet is. Ez bizonyítja, hogy az édesanya számára az egészségügyi szolgáltató „a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt” egyértelműen azonosítható módon bemutatta. Ez többek között természetesen a baba szívverésének hangja is lehet.

A fejlemény tehát gyakorlatilag azt jelenti, hogy a rendelet a szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését.

A nemzetközi tapasztalatok alapján ez a változtatás számos magzat életét menteheti meg. Ahol ugyanis hasonló rendelkezéseket vezettek be, ott annak hatására több anya döntött úgy, hogy vállalja gyermekét. Ez az a pont ugyanis, ahol sokan rájönnek, hogy a szívük alatt hordott magzat nem pusztán „sejtcsomó”, hanem valódi emberi élet.

Földi-Kovács Andrea: Lehetőség nyílt arra, hogy a baba a szívével üzenjen

„A Védett Társadalom Alapítvány üdvözli és támogatja a módosítást. Nem titok, hogy régóta tettünk lépéseket a magunk eszközeivel annak érdekében, hogy jelezzük: mindkét élet számít, az anyáé és a babáé is egy értékes emberi élet!” – szögezi le lapunknak Földi-Kovács Andrea, az alapítvány kuratóriumának tagja, életvédelmi műhelyének vezetője.

A keresztény újságíró tapasztalata szerint az anyukák sok esetben nincsenek tudatában annak, hogy mi is valójában az abortuszról szóló döntés hordereje.

Most lehetőség nyílt arra, hogy a baba a szívével üzenjen az édesanyának arról, hogy ő is egy érző emberi lény”,

fogalmaz Földi-Kovács Andrea, aki rámutat: ezentúl egyértelműen látható, illetve hallható lesz, ki is az a kicsiny élet, aki a méhen belül fejlődik. 

A Védett Társadalom Alapítvány kurátora szerint ma még nem is feltétlenül látjuk, milyen hatalmas nagy lépés történt élet védelme érdekében. Hangsúlyozza, a módosítás lelki értelemben is változást idézhet ez elő a társadalomban.

Azt üzeni, hogy társadalmunk felelősséget érez minden gyermek iránt, aki megfogant, hogy mindannyiunk felelőssége, mi történik vele és ebben a felelősségben osztozunk”

– mondja Földi-Kovács Andrea.

Lapunk az új rendelet kapcsán a magyar életvédő mozgalom további kiemelkedő alakjait is felkereste:

„Sok gyermek menekülhet meg ennek köszönhetően” – magyar életvédők a kormány döntéséről
Életmentés és szemléletformálás egyszerre az a friss határozat, amely a baba szívhangjának meghallgatásához köti az abortuszról való döntést, hangsúlyozzák a Mandinernek a magyar életvédő mozgalom kiemelkedő alakjai. Hozzáteszik, most végre a gyermek is üzenhet a szüleinek. Bővvebben is érdekel!

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te nagyon hülye vagy. Ki lesz az, aki csak azért, hogy ne kelljen ultrahangra menni, inkább az illegális megoldást választja? De ha lesz ilyen, az magára vessen.

Lehet pro és kontra érvelni, de a magzat egy élő ember, szívhanggal. Ebből következik, hogy az abortusz gyilkosság. A többit az anya intézze el magában.

Nem zárták ki a szexuális felvilágosítást az iskolákból. Miről beszélsz?

Te azt, hogy egy nőnek gyermeke lesz, bajba kerülésnek nevezed?

Nincsenek javasasszonyok. Nincs az abortusz betiltva.
Te kaphattál apádtól pár rúgást, amikor édesanyád várandós volt veled.

Azért az jellemző, hogy ezeket a mocskos commenteket mind hímneműek írták. Férfit sajnos nem írhatok rájuk.

Na meg ilyeneket is hallani, pénzt adtam neki a kaparásra, miért nem ment el.
Következmények nélküli életet szeretne az ilyen élni.

Na várj csak! A nő által nem kívánt, vagy a férfi által nem kívánt terhességről beszélsz?

Láttál te már általános iskolai biológia könyvet?
Tuttéro, hogy nem.
Azon kívül minden iskolában van iskolaorvos és védőnő. Na ők tartják a szexuális felvilágosító órákat, na meg bioszból felelni is kell belőle.

Szerinted egy gyerek nem tudja, hogy hogyan készült?
Nem néz utána a könyvekben, youtube-on?
Ne parázz! Többet tudnak, mint te.
Csakhogy 13-14 évesen bepiálva, bedrogozva orrba szájba szexszelnek.

Ne hazudj, mert tarthat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés