Pintér Sándor aláírta: az új rendelet szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését

2022. szeptember 13. 08:24

A belügyminiszter rendelete szeptember 15-én lép hatályba.

2022. szeptember 13. 08:24
null

Belügyminiszteri rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben, amely a magzati élet védelméről szóló 1992. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló korábbit írja át. Pintér Sándor a 20 éves rendelet mellékletén módosított:

megváltoztatta a terhesség megszakításához szükséges kérőlapot.

A módosítás lényege, hogy a terhes nőnek a jövőben be kell mutatnia egy olyan, szülész-nőgyógyász által kiállított leletet is, amely rögzíti, hogy az állapotos nő számára az egészségügyi szolgáltató „a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt” egyértelműen azonosítható módon bemutatta.

A belügyminiszter rendelete szeptember 15-én lép hatályba.

a rendelet tehát a szívhang meghallgatásához köti az abortusz elvégzését.

Fotó: National Geographic Channel által 2005. április 14-én közzétett felvételen egy magzat látható az anyaméhben. (MTI/EPA/National Geographic Channel)

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. szeptember 14. 16:44
Ez azért marhaság, mert az abortuszról NEM A NŐ DÖNT EGYEDÜL. Nem EGYEDÜL CSINÁLTA A GYEREKET, ÉS NEM EGYEDÜL FOGJA FELNEVELNI. Viszont a szívhangot csak neki játsszák be, miközben vagy a pasija, vagy a szülei azok, akik a végső döntést teljes egészében meghozzák, és mivel a legtöbb nő tökegyedül nem vágna bele a babába, ezért aláveti magát annak, amire mások ráveszik.
Anyu
2022. szeptember 14. 03:01
Onnan lehet látni, hogy a kommentelők közül kinek nincs köze a szexhez, hogy azt hiszik monogám kapcsolatban védekezés mellett nem lehet nem kívánt terhesség, hanem azt csak fűvel-fával szexeléssel és védekezés nélkül lehet összeszedni.
Monostor
2022. szeptember 13. 22:10
Majd a nők nemet fognak mondani a férfiaknak, mert tökéletes védekezés nincs. Lesz egy csomó nem kivant gyermek, vajon milyen élet var rajuk, ezzel mintha nemigen foglalkoznak az életmentők. Ennél kegyetlenebb és aljasabb törvényrol nők ellen ritkán hallani. Hitler idejében volt kötelező a német, szőke, Arja nőknek a szülés, kényszerítettek őket szülni, nagyüzemi módban. Akinek pénze van átmegy egy másik országba az abortuszért, hogy megszabaduljon a nemkivant terhessegtol, fölösleges kínzások nélkül. A szegényektol még ez a lehetőség is el lesz véve. Mit számít egy szegénységben élőnek 2-3 gyermek pluszban. Vagy ne szexeljen, ha mar szegény és nem tud vigyázni.
smarton84
2022. szeptember 13. 21:38
A pedagógusok tüntetnek, a gáz ára a hétszeresére nőtt, az önkormányzatok bezárják a könyvtárakat, az infláció világbajnok. Ideje volt egy rendőrnek egy érzelmileg mélyen megosztó gumicsontot bedobnia, amivel lelkileg még megrázóbbá tesznek egy amúgy is nehéz döntést. Tehát mostantól, ha apád megerőszakol, és tőle gyereket vársz, meg kell hallgatnod az embriód szivhangját? Gratulálok a fidesznek, mindig van lejjebb az emberek megalázásában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!