Floridai kormányzó: A migráció nem alapvető emberi jog

2022. szeptember 12. 8:26
Ron De Santis szerint a Soros-ügyészek nagy kárt okoznak az amerikai igazságszolgáltatásban.
A bevándorlást a nemzeti érdek szolgálatába kell állítani, a bevándorlás nem alapvető emberi jog”

– jelentette ki Ron De Santis, Florida állam kormányzója, akit a 2024-es elnökválasztás egyik legesélyesebb republikánus jelöltjeként említenek az Egyesült Államokban.

Ron De Santis a Nemzeti Konzervativizmus (National Conservatism) konferencia Miamiban tartott vasárnapi nyitónapján mondott beszédében kifejtette, hogy miután a Biden-adminisztráció szakított elődje, Donald Trump kormányának bevándorlási politikájával, az illegális határátlépések száma rekordokat döntött, valamint magával vonta a kábítószercsempészet növekedését is. A politikus kijelentette, hogy

az Egyesült Államokban soha korábban nem volt látható akkora különbség az eltérő kormányzati politikák között, mint az elmúlt években.”

A közbiztonságról szólva hozzátette, hogy Florida a jogrend állama, ahol nem fogadják el a „puha büntetőjogi” gyakorlatot. Bírálta a Soros György által anyagilag is támogatott igazságszolgáltatási gyakorlatot, amely a bűnelkövetőkkel szembeni enyhébb fellépést szorgalmazza. Mint fogalmazott,

a Soros-ügyészek több kárt okoznak, mint azok, akik a rendőrség anyagi forrásainak csökkentését szorgalmazzák”

A bevándorláspolitikát illetően pedig hangsúlyozta, hogy az országnak felügyeletet kell gyakorolnia afölött, hogy ki lép át a határán. Amennyiben lehetőséget kapnak rá, befejezik a mexikói határon a fal építését – mondta Rick Scott floridai szenátor az amerikai konzervatívok konferenciájának ezres hallgatósága előtt. 

(MTI)

Nyitókép: Giorgio VIERA / AFP

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés