Milliókra büntették a Lidlt, mert nem volt elég hatósági áras termékük

2022. augusztus 25. 13:18
Több, vidéki üzletében sem volt elegendő mennyiség a rögzített áras lisztből.

Több millió forint büntetést szabott ki a fogyasztóvédelmi hatóság a Lidl-re, amely több vidéki áruházában sem tartott elegendő mennyiségű hatósági áras lisztet. 

A Világgazdaság szerint bár a kormány rendelete értelmében az áruházlánc minden üzletében legalább annyi ilyen terméknek kell lennie, mint amennyi 2021-ben a napi átlag volt, ez nem valósult meg több boltban. A Somogy Megyei Kormányhivatal április 12-én tartott ellenőrzést a Lidl siófoki üzletében, és ott nem talált elegendő mennyiségű, hatósági áras BL 55 búzafinomlisztet. Mivel ez már nem először fordult elő ebben a boltban, ezért a hatóság egymillió forintos bírságot szabott ki – írja az Infostart.

A Lidl egyik székesfehérvári üzletében egyik hatósági áras termékből sem találtak elegendő mennyiséget az ellenőrök, ezért ott 1,8 millióra büntették a céget. Egy másik fehérvári boltban csirkemellfiléből nem volt elegendő. A bolt azzal védekezett, hogy az áru mennyisége megfelelt a napi keresletnek, az mégis kevesebb volt, mint amennyit a hatóság előírt. Emiatt a hivatal további 150 ezer forintos büntetést számlázott ki a kiskereskedelmi láncnak.

Március 16-án Barcson is ellenőrzést tartott a fogyasztóvédelem, a Lidl itteni áruháza bizonyítottan nem rendelkezett a BL 55 búzafinomliszt hatósági áras termékkel. A hatóság emiatt egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki.

Nyitókép: MTI/Földi Imre

 

 

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mától nem vásárolok náluk, a családom sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés