Amerikai tanácsadó: Zelenszkij korrupt, minden jogát elveszítette arra, hogy az emberi jogok őrzőjének szerepében tetszelegjen

2022. augusztus 18. 10:41
Steve Cortes szerint a Fehér Házban rugalmas elszakadásra készülhetnek Ukrajnától, ennek a jele az is, hogy a CBS News tévécsatorna egyre mélyebben feltárja az Ukrajnába küldött amerikai fegyverek sorsát.

Steve Cortes, Donald Trump volt amerikai elnök egykori tanácsadója a Newsweekben megjelent véleménycikkében azt írja, bár az orosz elnök nem más, mint egy közönséges bandita, Zelenszkij tulajdonképpen egy „korrupt autokrata” vezető, kettejük csatájának pedig nincsenek az amerikai nemzeti érdekhez fűződő vonatkozásai − szemlézi az írást a Kárpáthír.

Cortes szerint az ukrán elnök pontosan ugyanúgy kormányoz Ukrajnában, ahogy Vlagyimir Putyin teszi Oroszországban.

Úgy véli, hogy a CBS News tévécsatorna egyre mélyebben feltárja az Ukrajnába küldött amerikai fegyverek sorsát (az általuk megkérdezett szakértők szerint mindössze a fegyverek harmada jut el oda, ahová szánják), szintén annak a jele, a Fehér Ház kiadta az utasítást a rugalmas elszakadásra. A volt Trump-tanácsadónak az sem tetszik, hogy Zelenszkij nem régiben interjút adott a kínai kommunista párt Nyugat felé fordított szócsövének, a South China Morning Post-nak. A beszélgetés során az ukrán elnök tulajdonképpen személyes találkozást kért Hszi Csin-ping elnöktől, mivel azt szeretné elérni, hogy Kína vegye ki a részét országa újjáépítéséből.

Véleménye szerint Zelenszkij ezzel a lépéssel minden jogát elveszítette arra, hogy az emberi jogok őrzőjének szerepében tetszelegjen.

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat 

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy tudod, hogy Putyin beszüntette az összes ellenzéki médiát?
Az Zelenszkij volt, aki egypártrendszert alakított ki, amerikai segédlettel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés