Most az amerikaiaknak volt igaza, ezt be kell látni

2022. augusztus 18. 9:06

Demkó Attila
Facebook
Ha az USA nem amortizálja le a hitelét Irak kapcsán, akkor nem vagyok ennyire szkeptikus.

„Részben azért nem hittem el, hogy lesz invázió, mert az ukrán kontaktjaim szinte egységesen mondták, hogy nem lesz. Gondoltam ők csak tudjak. A NATO-ból jött, és egy a Kreml-hez közel álló forrásból, hogy tényleg támadnak az oroszok. Amit az orosz forrás mondott, igazán ijesztő egyébkent, már akkor, hetekkel feb 24 előtt mondta, hogy Ukrajnát semmiképpen sem engedik el, ha kell, kő kövön nem marad.

Ha az USA nem amortizálja le a hitelét Irak kapcsán, akkor nem vagyok ennyire szkeptikus. Most az amerikaiaknak volt igaza, ezt be kell látni.”

Nyitókép: STR / PRESS-SERVICE OF COMMANDER-IN-CHIEF OF THE UKRAINIAN ARMED FORCES / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ukrajnát semmiképpen sem engedik el, ha kell, kő kövön nem marad."

2008 óta mondják. A nyugat nyilván arra gondolt, hogy az oroszok csak blöffölnek, pedig a 2014-es puccs után beláthatták volna, hogy az oroszok nem fogják hagyni, lásd a Krím elcsatolása. Azt sem hagyták, hogy az Azov megszállja Donyecket, pedig Mariupol ukrán bevétele után nem sokon múlt a dolog.

Nem csak Irakkal játszották el a hitelességüket, hanem az afganisztáni kivonulásukkal is.

2021 júliusában még azt mondogatták, hogy a táliboknak semmi esélyük, az afgán hadsereg ilyen meg olyan létszámú, kiképzett, felfegyverzett satöbbi, az Usa pedig kivonul és kész.

Egy telefonhívás is kiszivárgott, ami Biden és Ashraf Ghani, az akkori afgán elnök közt zajlott le július 23-án. Az afgán elnök könyörgött Bidennek, hogy az Usa segítsen légi támogatással, mert a tálibok özönlenek Pakisztán felől. Biden meg annyival elintézte, hogy mindegy mi van, akkor is nyilatkozza azt, hogy minden rendben van, még akkor is, ha nem igaz.

Augusztus 15., a tálibok elfoglalják Kabult. Láttuk a felvételeket a kabuli reptérről, ahol szállítógépről estek le a kétségbeesett menekülők, akik a gép kerekeibe kapaszkodtak meg.

Ki a faszom bízna ezek után az Usában???

Na, tényleg, Mandi: Egy éve foglalták el a tálibok Kabult.

A dicsőséges US Army iszkolt, mint akit kergetnek, még a többi NATO ország embereit sem segítettek evakuálni, őket is szarban hagyták. Erről nem lesz megemlékezés? Demkó úr nem akar kanyarintani erről egyet?

"Vagy jön egy olyan helytartó, mint Jelcin volt."

Vagy nem.

És sokan dolgoznak azon, hogy ez ne valósuljon meg. Putyint 2001 óta akarják kigolyózni a hatalomból az amcsik, egyelőre kevés sikerrel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés