A németek is rájöttek: mégsem állítják le az atomerőműveiket

2022. augusztus 16. 17:44
Így akarják tompítani a gázválságból adódó kihívásokat.

Kedden este jelent meg a hírekben, hogy a szocialista-zöld német kormány úgy döntött, mégsem állítja le megmaradt három atomerőművét. A terv az volt, hogy még az év végén lekapcsolják az eszközöket, hogy azokat megújuló energiaforrásokkal pótolják. 

Berlin azért határozott így, hogy tompítani tudja a gázválság okozta hatásokat. Szakértők szerint nem kizárt, hogy a hír miatt kedden még csökkenni kezd a gáz ára. A német sajtót különösen foglalkoztatja, hogyan oldják majd meg a fűtést a vészesen közeledő őszi-téli időszakban. A német vezetés tavaly év végén már leállított három másik atomerőművet, azonban akkor még kanyarban sem volt a háború és az általa kiváltott hatások. 

A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a németek döntő többsége támogatná a még megmaradt három németországi atomerőmű – amelyek az éves áramtermelés néhány százalékát adják, zsinóráramként, azaz stabilan – üzemidejének meghosszabbítását legalább a nemsokára induló fűtési szezon végéig, hogy a téli feszült gázpiaci helyzetet, ami az áramárakat is az egekbe tolta, enyhíteni lehessen valamelyest.

Azon dolgozunk, hogy a három megmaradt németországi atomerőmű tovább működhessen”

– idézi forrásait a Wall Street Journal. 

A szakértők szerint a formális döntésig akár hetek is hátra lehetnek. Ha megszületik a hivatalos álláspont az atomerőművek megmaradásával kapcsolatban, annak még a német parlamentnek is rá kell bólintania. 

Nyitókép: Frank Hoermann/AFP

Összesen 234 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Káoszt hagyott maga után. Több évtizedre........hamis indokok alapján támadt, a demokrácia álságos indokai mögé bújva.

Nem zavar, hogy kiviteli tilalom van? Vagy csak alulinformált vagy?

Tényleg nem tudod?

Az a lényeg, hogy a német gáztározók az ország éves fogyasztásának hány százalékát tudják biztosítani? Kevesebbet, mint a mieink.

Nézz utána. Biztos, hogy menni fog.szerinted az erőművek mivel működnek?

Te a Gyurcsanyrol beszélsz.

Előrébb lenne, ha Jávor Benedek nem gátolja mindenféle feljelentéssel.

Kedves Barátom!

A hír igaz, a Wall Street Journal /is/ lehozta a hírt, német kormányzati forrásokra hivatkozva. Olvasd el......s ha már energia, a Gazprom elemzése szerint a télen Európában hatvan százalékkal fog emelkedni a gáz ára. Vélhetően a németek is értesültek erről.....tájékozódj.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés