Elkapták a II. kerületi zsinagógára horogkeresztet festő férfit

2022. augusztus 16. 18:19

Elfogták a budapesti rendőrök azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal ezelőtt horogkeresztet festett a Frankel Leó úti zsinagóga falára.

2022. augusztus 16. 18:19
null

A II. kerület polgármestere vasárnap számolt be a sajnálatos eseményről közösségi oldalán. Őrsi Gergely azt írta, horogkeresztet festettek a zsinagóga falára, és korábban az épület liftjére is SS emblémát és Adolf Hitler monogramját firkálták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen azt követően, hogy a zsinagóga biztonsági őrei bejelentették a történteket.

A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 48 éves budapesti férfit, akit a II. kerületi rendőrök kedden elfogtak és előállítottak. Előállítását követően a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyanúsított férfi szabadlábon védekezik.

Nyitókép: Frankel.hu

Kapcsolódó cikkek

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2022. augusztus 17. 15:39
A baloldali összefogás programjában az szerepelt, hogy hatalomra jutásuk esetén azonnal megszüntetik az orosz gáz és olaj importját, Paks II-t nem építik meg és Paks I-et azonnal leállítják. A rezsicsökkentést és az ártámogatást eltörlik, hogy mindenütt az aktuális világpiaci ár érvényesüljön. Ez a felelőtlen politizálás!
benedek77
2022. augusztus 17. 10:32
Ilyenkor milyen gyorsak a rend héber őrei:) amikor kirabolják a nagymamát, szétbarmolják a temetőben a kereszteket, kb semmi sem történik.
olajfa1
2022. augusztus 17. 10:19
Kár hogy a Margithídon található koronán levő kereszt letörőjét nem találták meg sem gyorsan, sem lassan!...
Szuper
2022. augusztus 17. 10:05
Bezzeg, ha Gyöngyösi Marci ott lett volna, nem történhetett volna meg ez a gyalázat...! Szerintem valamelyik huncut, sunyi fideszes volt! :-))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik