Ismét robbanások hallatszottak a zaporizzsjai atomerőmű környékéről

2022. augusztus 15. 20:45
Dmitro Orlov Enerhodar polgármestere felszólította a lakókat, hogy maradjanak az otthonaikban.

Hétfő délután ismét robbanások hallatszottak a zaporizzsjai atomerőmű melletti Enerhodarban. Dmitro Orlov, a város polgármestere felszólította a lakókat, hogy maradjanak az otthonaikban. Szavai szerint a robbanások egy imaház környékén történtek, további részletek azonban egyelőre nem kerültek nyilvánosságra.

Később Orlov arról adott hírt a Telegram üzenetküldő alkalmazáson, hogy

az Enerhodart megszállva tartó orosz erők újabb állami intézmény fölött vették át az ellenőrzést:

elfoglalták a zaporizzsja megyei betegségmegelőzési és járványügyi központ vaszilivkai részlegének laboratóriumát, ahol 33-an dolgoznak. A polgármester szerint az oroszok nyomást gyakorolnak az általuk elfoglalat vállalatok és intézmények alkalmazottaira. A laboratórium dolgozói nem hajlandók együttműködni a megszállókkal, azért keddtől nem mennek munkába – fűzte hozzá a városvezető.

Ukrán közlés: A Wagner-csoport több mint száz tagja veszthette életét Popaszna településen

Szerhij Hajdaj Luhanszk megyei kormányzó egy tévéműsorban kijelentette, hogy a Wagner orosz zsoldoshadsereg több mint száz tagja veszthette életét Popaszna településen, amikor az ukrán erők csapást mértek egy orosz támaszpontra. További részletekbe nem bocsátkozott, hanem azt javasolta, hogy várják meg az ukrán vezérkar hivatalos közlését. Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett, hogy orosz Telegram-csatornák vasárnap adtak hírt a popasznai Wagner-támaszpont elleni ukrán támadásról.

Az ukrán vezérkar esti harctéri helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz erők Harkiv megyében és a Donyec-medencében több sikertelen előrenyomulási műveletet hajtottak végre.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Facebook

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elképzelhető, hogy az ukránok már a vereség tudatában akarják elintézni, hogy az atomerőművet ne tudják az elfoglalt területek ellátására használni. Ha győzelmi reményeik lennének, megkímélnék. Az oroszok pedig már régen tönkre tehették volna, ha úgy gondolják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés