Szlovákia az összes vadászgépét átadja Ukrajnának

2022. augusztus 14. 9:35
A hírt a szlovák védelmi minisztérium szóvivője jelentette be.

Szlovákia szeptemberben mind a 11 darab MiG–29-es vadászrepülőjét átadja Ukrajnának – mondta a szlovák védelmi minisztérium szóvivője egy televíziós interjúban.

A repülők irányításához az ukrán hadsereg rendelkezik pilótákkal, Pozsony pedig amúgy is lecseréli gépparkját modernebb amerikai F-16-osokra.

A megállapodás szerint amíg az új gépek meg nem érkeznek, addig a cseh és a lengyel légierő védi majd a szlovák légteret.

Északi szomszédunk egyébként már több esetben adott át fegyvereket Ukrajnának.

Nyitókép: A Magyar Légierő a 04-es oldalszámú MiG–29-ese. Fotó: Wikipédia.

Összesen 431 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hálából náluk, a szlovákoknál is elzárták az ukránok a gázt. Ha a MOL nem fizeti ki a tranzitdíjat, akkor megnézhetnék magukat. Kár, hogy a mi érdekünket képviselve ők is potyautasok lehettek.

Igaz, olajról volt szó, nem gázról. Viszont a vezeték még ukrán területen ágazik el magyar, illetve szlovák-cseh irányba. Az elágazást az ukránok kezelik....

Sok hülyeséget hordasz össze, idegbajos tálalásban. Szinte látom, ahogyan lila fejjel vered a billentyűket, talán még toporzékolsz is? Amúgy a csehek is Gripeneket használnak.

Segítsek? Pókerben használatos kifejezés, amikor valaki az összes pénzét feltéve megadja a hívást.

Elmebeteg háborús uszítók...

Tényleg tegyük fel már azt az egyszerű kérdést, amit Kissinger: MI A CÉL? Tényleg el kell pusztítani a világot Donyeckért?

Olvasd vissza a saját tudatlan dumádat, arra válaszoltam.

A rendszerváltáskor minden szocialista országban a kommunista vezetés nacionalista módon gondolkodott. Kivéve a mi kádári garnitúránkat. Igaz, a többi hozzánk hasonló országban nem volt az SZDSZ-hez hasonló, a kommunisták felügyeletével megbízott nemzetellenes párt.

Örülök, hogy ilyen jól látod a lényeget.

A tározók töltöttsége akkor lesz érdekes, amikor szükség lesz rá. Szólhatnál a megbízóidnak, ne dolgoztassanak feleslegesen.

Mondd, a lóápoláson kívül értesz még valamihez? Dugattyút önteni precíziós feladat, de nem a technika csúcsa. Főleg úgy nem, ha az anyacég adja hozzá, és gyártáskor a beszállítónál ellenőrzi a pontos technológiát, majd a minőséget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés