Könnyebben dönthetnek napelemek, napkollektorok telepítéséről a társasházak

2022. augusztus 12. 16:30

Az új szabályozás szerint a napkollektorok, napelemes rendszerek telepítéséhez a közös tulajdonban álló épületrészek esetében a jövőben 100 százalék helyett elegendő 75 százalékos tulajdonosi szavazattöbbség.

2022. augusztus 12. 16:30
null

Az energiahatékonyság növelése érdekében kormányrendelet könnyíti meg a társasházak és közös tulajdonú épületrészek tulajdonosainak döntéshozatalát – írták a Fidesz Budapest Facebook-oldalán pénteken.

Az új szabályozás szerint a napkollektorok, napelemes rendszerek telepítéséhez a közös tulajdonban álló épületrészek esetében a jövőben 100 százalék helyett elegendő 75 százalékos tulajdonosi szavazattöbbség – olvasható a bejegyzésben.    

Közölték, a veszélyhelyzet idejére szóló kormányrendelet Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke, a Közép-Magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos kezdeményezésére született meg.

(MTI/Mandiner)

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2022. augusztus 12. 19:10
Nagyon jó határozat. A 100% -os döntés elérése a gyakorlatban nagyon nehéz,szinte lehetetlen. Vagy mert mindig van egy két okos ember,aki mindent blokkol,vagy mert van olyan tulajdonos aki fellelhetelen.
Himalája
2022. augusztus 12. 16:48
Mindenestre telepítésük háztetőkre megfelelőbb, mint amikor a természetbe telepítik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik