Itt a várt orosz GDP-adat: ennyire fáj Oroszországnak a háború és a szankciók

2022. augusztus 12. 20:03

Nem meglepő a gazdasági mutató változása.

2022. augusztus 12. 20:03
null

Oroszország gazdasága 4 százalékkal zsugorodott 2022 második negyedévében. A mostani az első negyedév, amelyet az Ukrajna elleni invázió és annak következményei határoznak meg – írta meg a Reuters.

Az orosz központi hivatal ezen az adaton túl más részletet nem közölt.

Az elemzők szerint a visszaesést a fogyasztói kereslet gyengesége és a szankciók okozták. Ám, az elemzők is rámutattak, hogy a bruttó hazai termék csökkenése kiábrándító volt, sokkal mélyebb, hét százalékos beesésre számítottak.

Az orosz elemzők szerint az orosz gazdaság 2023 második felében fog tudni helyreállni.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. augusztus 17. 12:45
Mindjárt összeomlanak az oroszok! Már csak kicsi kell! Vegyétek el Putyin judo győzelmét és ne legyen többé sehol díszpolgár! Az tuti betesz! Ja, már megvolt? Bakker, kifogytunk a csapásokból?
csakazigazat2
2022. augusztus 14. 13:32
Putyin elégedetten dől hátra: ennyit talán még elhisznek, a valós adatot meg elég ha én tudom.
Gecorbi
2022. augusztus 14. 07:25
Belebuktok erőszakos oroszok. Ljob tvaju maty.
feketeöves nirvana
2022. augusztus 13. 17:20
Attól tartok hogy lesz egy új vasfüggöny, és megint a rossz oldalról fogjuk a dolcsevitat bámulni. Angliában pl sorra zárnak be az éttermek, mert infláció meg ellátási lánc gondok, a Fish & chipset is orosz tőkehal ól csináltak, azért volt olcsó, a norvég ötször annyiba kerül, az emberek nem veszik meg az ára miatt, a vajra már lopásgátlót szerelnek, Rutte bácsi jól felcseszte a holland farmerek agyát a hülye zöld megoldással , hetek óta kint vannak az utcán, a gáz ára az években, és nincs is, az áram ára ahol én élek tartósan a ezmult évekhez képest 400% nőtt, pedig nyár van. Télen még a konfliktus előtt volt hogy bizonyos időszakokban 800% volt a drágulás pl a covid előtti időkben képest. Az EU ráadásul tetézi a baromságait, kölcsönt vesz fel Ukrajna penzelesere, olyan országba ontják a pénzt, ami még egy afrikai országokban is ritkán látott korrupciójáról ismert. Szóval attól tartok hogy igen , szívni fog mindenki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik