Az ukránok magukra vállalták a krími légibázis felrobbantását

2022. augusztus 09. 19:25

Azonban az homályba borul, hogy ezt milyen katonai eszközökkel vitték véghez.

2022. augusztus 09. 19:25
null

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden nagy robbanás történt egy orosz légibázison a Krím félszigeten. Ukrán részről viszont még nem vállalták fel, hogy ők állnak az akció mögött – egészen mostanáig. A New York Timesnak nemrég egy magas rangú ukrán katonai tisztviselő ugyanis azt mondta, hogy ők állnak a csapást mögött. 

Ez egy olyan légibázis volt, amelyről rendszeresen felszálltak az orosz repülők, és támadást indítottak a mi erőink ellen a déli hadszíntéren – idézte az amerikai lap az anonimitást kérő ukrán tisztviselőt.

A katonai szakértők, szakírók az esettel kapcsolatban arra hívták fel a figyelmet, hogy a légibázis mélyen a frontvonalak mögött van,

és még a legközelebbi frontszakasztól is körülbelül 200 kilométeres távolságban található.

Ezáltal ez az egyik legmélyebben végrehajtott támadás az ukránok részéről. Az eset azért is feltűnő, mert az ukránoknak – a hivatalos információik szerint – nem igazán vannak olyan tüzérségi eszközeik, rakétáik, amelyekkel szárazföldön ilyen nagy távolságban le tudnának csapni (a HIMARS-ok bizonyos rakétákkal képesek lehetnének erre, de az ukránok – a hivatalos információk szerint – azokból a rakétákból nem kaptak). 

Nyitófotó: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. augusztus 10. 14:51
Magyar vezetékneve van az egy darab krími halottnak Szabó Tázs.
káli
2022. augusztus 10. 01:08
Remélem nem égetnek avart a kherszoni híd mellet, szar lenne aha kigyulladna!
Rocktoberi
2022. augusztus 10. 00:11
Ha az ukránok durrantottak volna oda akkor rögtön telekürtölték volna a világsajtót vele.
HunCsz
2022. augusztus 09. 23:29
Lassan kezdődik a harmadik világháború és nemsokára ha nem változik a helyzet akkor atom fegyverek is jönnek, mert az oroszok ezt nem hagyják annyiban Bravo gyurka bácsi és náci baráti köre. Mielőtt lemész a pokolba lángba boritjátok a világot. Nem baj ezt ti sem usszátok meg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik