Amerikai rakéták és lőszerek megsemmisítéséről számolt be az orosz katonai szóvivő

2022. augusztus 09. 19:22

Igor Konasenkov szerint az orosz légvédelem elfogta a HIMARS rakétarendszer 17 lövedékét.    

2022. augusztus 09. 19:22
null

Az orosz hadsereg tengeri indítású precíziós fegyverekkel csapást mért egy lőszerraktárra a Cserkaszi megyei Umanynál, amelyben amerikai gyártmányú HIMARS rakéta-sorozatvetőkhöz és M777-es tarackokhoz való lőszert tároltak – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve.

Konasenkov szerint több mint háromszáz HIMARS-rakéta és nagy mennyiségű, az M777-es ágyúkhoz való lőszer semmisült meg. Mint mondta, nagypontosságú,

nagyhatótávolságú légirakéták megsemmisítették az ukrán légierő földalatti parancsnoki állását

a Vinnica megyei Voronovici közelében. A szóvivő azt állította, hogy az ukrán 14. gépesítettlövész dandár 2. zászlóalja elvesztette harcképességét és 340 halott és sebesült elvesztése után a megmaradt katonák elhagyták állásaikat.    

Az ukrán tüzérség által lőtt Donyeck környékén folytatott lövegelhárítási művelet egyebek között megsemmisített két amerikai M777A2-es tarackot, az orosz taktikai légierő gépei, valamint a rakéta- és tüzérségi csapatok 123 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra, két vezetési pontra, valamint három hadianyagraktárra mértek csapást. Az orosz légvédelem Konasenkov szerint l

előtt egy ukrán MiG-29-es repülőgépet, három drónt, és elfogta a HIMARS rakétarendszer 17 lövedékét.    

A szóvivő azt mondta, hogy az Ukrajnában harcoló külföldi „zsoldosok” és szakemberek létszáma július 8-tól augusztus 5-ig 2741-ről 2192-re csökkent. Közölte, hogy az elmúlt hetekben további 175 „zsoldos” érkezett Ukrajnába, köztük 81 georgiai állampolgár, ugyanakkor ez nem ellensúlyozta a veszteségeket, mert ugyanebben az időszakban 335 külföldi fegyverest »likvidáltak«, további 389-en pedig elhagyták az országot.  

(MTI)

Nyitófotó: AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nuknuk
2022. augusztus 10. 11:25
Nyilván hatásos a HIMARS, ki kétli? Ha nem is a sorkatona, de a vezetőség "örül" neki, mert megismerik és a gyakorlatban tudnak ellene módszereket kidolgozni. A HIMARS egy-egy rakétája aranyárban van. (GPS, beépített irányítás, stb.) Nem is kell magát az indítót szétlőni, elég a rakétáit. Előbb-utóbb megszereznek egy indítóegységet is.
foldizs
2022. augusztus 10. 07:33
Konasenkov napi meserovata :D
stug
2022. augusztus 09. 22:34
Konasenkov eddigi bejelentéseiből már az uki haderő háromszorosát össze lehet legózni, de nagy távlatok állnak még előtte.
fado
2022. augusztus 09. 20:28
Csepp a tengerben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik