Elfogadták Biden félbillió dolláros törvénycsomagját Amerikában

2022. augusztus 8. 11:43
A szenátus 51-50 arányban fogadta el az Inflációcsökkentési Törvény néven ismert jogszabályt. A szavazatok egyenlőségét Kamala Harris alelnök voksa döntötte el.

Az amerikai szenátus vasárnap elfogadta az éghajlatváltozás elleni küzdelemre, a gyógyszerárak csökkentésére és egyes társasági adók emelésére irányuló, 430 milliárd dolláros törvényjavaslatot – írja a Reuters.

A javaslat elfogadása Joe Biden elnök jelentős győzelmét jelenti, és a demokraták reményei szerint elősegíti, hogy a novemberi félidős törvényhozási választásokon megőrizzék a Kongresszus feletti ellenőrzésüket.

A hétvégi, kétnapos, maratoni vitákkal és a csomag kisiklatására tett republikánus erőfeszítésekkel tarkított ülésszakot követően a szenátus 51-50 arányban fogadta el az Inflációcsökkentési Törvény (Inflation Reduction Act) néven ismert jogszabályt,

a szavazatok egyenlőségét Kamala Harris alelnök voksa döntötte el.

A Kongresszus alsóháza, a Képviselőház pénteken szavazhat a törvényről, és ha ott is elfogadják, már csak Biden aláírására van szükség, hogy életbe lépjen. A jogszabály célja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a fogyasztók átállítása a zöld energiára, miközben csökkenti az idősek vényköteles gyógyszereinek költségeit, és szigorítja a vállalatok és a gazdagok adóinak behajtását.

Nyitóképen: Joe Biden. Fotó: MTI/EPA/Sipa USA pool/Oliver Contreras

 

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés