Kadirov: Nincs nagyobb megtiszteltetés számomra, mint hűségesen szolgálni Putyint

2022. augusztus 7. 10:32
„Ilyennek kell lennie egy vezetőnek – valódi félelmet és iszonyatot kelteni az ellenség szívében, és közben őszintén szeretni a népét és hazáját” – fogalmazott Kadirov.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Ramzan Kadirov informális egyeztetést tartott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel. A csecsen elnök beszámolt róla, hogy a tárcavezető megköszönte a munkájukat, amit Luhanszk és Donyeck felszabadításáért tesznek. „Nagyon örülök, hogy harcosaink sikereit a legmagasabb szinten is elismerik” – közölte Kadirov.

A csecsen vezér most Putyinról írt Telegram-oldalán: „A főparancsnok, az Orosz Föderáció elnöke Vlagyimir Putyin olyan ember, aki teljesen és maradéktalanul odaadta magát nagy Hazánknak. Egész életútja elválaszthatatlanul kapcsolódik Oroszországhoz. Ilyennek kell lennie egy vezetőnek – valódi félelmet és iszonyatot kelteni az ellenség szívében, és közben őszintén szeretni a népét és hazáját” – fogalmazott Kadirov. Kifejtette:

Nincs nagyobb megtiszteltetés számomra, mint hűségesen szolgálni Putyint. Készen állok harcba szállni és az életemet adni azokért az értékekért, amelyeket hevesen védelmez!

Tudnotok kell, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics nemcsak államfő, hanem született vezető, politikus, stratéga. Ő az, akit érdemes követni, mert cselekedeteit a haza becsülete, méltósága és érdeke vezérli. Büszke vagyok arra, hogy a követője, tanítványa és gyalogosa lehetek! Büszke vagyok arra, hogy része lehetek nagyszerű államunknak!” – írta a csecsen elnök.

Nyitókép: Aleksey Nikolskyi / Sputnik / AFP

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Csecsenföldet, mely a Kaukázus északi oldalán fekszik, a 19. század közepén gyarmatosították az oroszok. Ez bizony már akkor sem ment könnyen, de hadjáratokkal, vérrel és vassal.
Egy kortárs orosz író szerint a terület meghódítása során Alsó-Csecsenföld lakossága, tehát az északi síkabb vidék lakossága, mindössze három év alatt, 1850-re, megfeleződött, majd 1860-ra a negyedére csökkent. (Ebben a manapság népirtásnak nevezhető tevékenységben működött közre testvérével együtt, a híres orosz író, Lev Tolsztoj is.)
Annak a századnak a közepén vagyunk, mely a nagy szibériai, turkesztáni és kaukázusi hódítások és gyarmatosítások ideje volt. Terror és tömeggyilkosság kísérte e hatalmas területek, rendszerint törzsi szövetségű, viszonylag kislétszámú társadalmainak letörését.
Az egyik gyarmatosító orosz tábornok, Szkobelev például, a következő tömörséggel vélekedett feladatáról:
"Az a véleményem, hogy Ázsiában a békés periódusok hossza egyenes arányban van a mészárlások nagyságával. Minél erősebben sújtasz le rájuk, annál hosszabb ideig maradnak utána békén.”
Mármint az őslakosság, a bennszülöttek.

És ezek mindketten az ENSZ BT állandó tagjai a világ ügyeiben vétó joggal. A maradék három hatalom se kutya.

És persze ezért nem szolgál egyetlen indián törzsfőnök sem az USA imperialista háborúiban. Ellentértben ezzel az árulóval.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés