Szigorítanak a finnek: nem jár már annyi vízum az oroszoknak

2022. augusztus 5. 17:29
„Amíg önök nyaralnak, az ukránoknak nincs otthonuk, ahová visszatérhetnének” – áll az orosz turistáknak szóló finn plakátokon.

Pekka Haavisto finn külügyminiszter az Euronewsnak adott interjújában közölte, hogy a finn kormány jóváhagyta azt a tervezetet, mely szerint a jövőben korlátozzák az orosz állampolgároknak kiadott finn vízumok számát. Eközben az északi országban megjelentek óriásplakátok, amelyeken az orosz turistáknak üzennek és a finn polgárok petícióba kezdtek, hogy vegyék el az oroszoktól a már kiadott vízumokat is. 

Amíg önök nyaralnak, az ukránoknak nincs otthonuk, ahová visszatérhetnének”

– áll a plakátokon.

A külügyminiszter jelezte, hogy csütörtökön a finn kormány ülésén zöld utat adtak egy olyan rendszernek, amely korlátozná az oroszok számára az oroszországi finn diplomáciai képviseleteken elérhető időpontok számát, ami egyben a kiadott vízumok számának csökkenését eredményezi. Haavisto szerint ez egy rövid távú, bürokratikus megoldás egy olyan problémára, amivel kapcsolatban a finnek reményei szerint az EU augusztus végi külügyminiszteri találkozóján megoldanak.

A külügyminiszter szerint összehangolt uniós megoldásra van szükség, hogy csökkentsék a kiadott schengeni vízumok számát. A finnek tizenkét fajta vízumot adnak ki, ezek között van diák, munkavállalói, családtagoknak járó és egyszerű turistavízum is.

 

 

 

Forrás: Euronews

Kiemelt kép: Emmi Korhonen/AFP

 

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

anyatok picsajat
mi a fasz koze van egyszeru nyaraloknak a nagypolitikahoz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés